Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

JavaScript akademija u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje

Datum objave: 7. siječnja 2019.

Koliko puta ste se tijekom surfanja mrežom svih mreža zapitali tko su ljudi koji izrađuju danas najpopularnije webstranice i servise? Jeste li si postavili pitanje koje tehnologije pritom koriste? Gdje su stekli potrebna znanja i iskustva? Koliko puta Vam je kroz glavu prošla misao biste li se i sami mogli baviti tim poslom? Zanimaju li Vas odgovori na ova pitanja prijavite se na

JavaScript akademiju

koja će započeti 1. veljače 2019. godine
u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje,
u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22/b (prostor bivše vojarne).

JavaScript akademija u TICM-u namijenjena je svima koji se žele baviti izradom internetskih stranica i aplikacija, a posjeduju osnove HTML-a i CSS-a te bi željeli proširiti znanja i izrađivati dinamičke internetske stranice i web aplikacije.

PRIJAVA

Upravo je JavaScript (JS) najrašireniji i najpopularniji skriptni jezik za izradu internetskih stranica i aplikacija. Primarno je zamišljen kao tehnologija za upravljanje procesima unutar internetskog preglednika, a posljednjih je godina doživio velike promjene te se sve više koristi kao serverska tehnologija što otvara nove mogućnosti njegove primjene.
Uz HTML koji služi za izradu strukture web stranica i CSS koji koristimo za definiciju stilova, JavaScript je zadužen za izradu dinamičkih i interaktivnih elemenata stranica, animacija, tranzicija te komunikaciju s ostalim serverskim tehnologijama. Postoji osnovna verzija JavaScript jezika ili takozvana “vanilla” verzija koja koristi osnovnu sintaksu jezika bez dodataka. Također je dostupna opširna baza različitih razvojnih okvira (eng. framework) koji se koriste za proširenje funkcionalnosti jezika, a samim time i mogućnosti web aplikacija.


VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA
JavaScript akademija počinje 1. veljače 2019. godine, a održavat će se svakog petka i subote u sobi za sastankeTehnološko-inovacijskog centra Međimurje  po sljedećem rasporedu:

  • Petak – od 17.30 do 20 sati
  • Subota – od 9.00 do 11.30 sati*.

*odstupanja u terminima su moguća uz prethodnu najavu.
Prijave se zaprimaju do 28. siječnja 2019. godine.


DETALJNI PROGRAM
Prvi dio — 15 sati

  1. Uvod u JavaScript — 2 sata
  2. Osnove JavaScript programskog jezika — 6 sati
  3. JavaScript “loops”, “arrays” i “objects” — 4 sata
  4. Vježbe — 3 sata

Drugi dio — 25 sati

  1. Uvod u ES6 – 4 sata
  2. JavaScript i DOM (Document Object Model) — 3 sata
  3. Osnove jQuery-ja — 4 sata
  4. Osnove Ajax-a — 4 sata
  5. Objektno programiranje korištenjem JavaScript-a — 5 sati
  6. Vježbe — 5 sati

Treći dio — 30 sati

  1. Uvod u Node.js — server side JS platform — 3 sata
  2. Osnove npm-a  — 2 sata
  3. Korištenje npm-a u praksi — 2 sata
  4. Osnove Gulpa.js — 3 sata
  5. Osnove Express.js — 3sata
  6. Osnove MongoDB-a — 3 sata
  7. Autentifikacija korištenjem Express.js i MongoDB — 3 sata
  8. Razvoj REST API korištenjem Express.js — 5 sati
  9. Vježba — 5 sati

Za dobivanje potvrde o uspješno završenoj edukaciji potrebno je biti prisutan na 80% predavanja (56 sati od 70 sati).


O PREDAVAČIMA
Nikola Brežnjak
Nikola je developer s dugogodišnjim iskustvom u razvoju software-a, aktivni član developerskih on-line zajednica poput StackOverflow-a, autor knjiga na temu razvoja mobilnih i web aplikacija, pokretač Me<CoDe/> tehnoloških susreta profesionalaca, tzv. meet-upova i redovni predavač na IT konferencijama.
Trenutno radi kao direktor mobilnog razvoja u poduzeću Teltech Systems, koje se bavi izradom mobilnih aplikacija u području telekomunikacija i zaštite korisnika.
Goran Levačić
Goran posjeduje dugogodišnje iskustvo u području grafičkog, digitalnog i web dizajna. Predavač je web dizajna i izrade korisničkih sučelja u udruzi Mladi informatičari Strahoninca te zajedno s Nikolom suorganizator Me<CoDe/> meet-upova.
Jedan je od autora dokumenta “Tehničar za dizajn i razvoj web sučelja” u sklopu novog standarda zanimanja izrađenog za program strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.
Trenutno radi kao marketing dizajner u poduzeću Teltech Systems.


TEHNIČKE INFORMACIJE
Polaznici se isključivo prijavljuju ispred poduzeća, stoga je u prijavnom obrascu obavezno popunjavanje polja o poduzeću. Iz jednog poduzeća može se prijaviti samo jedna osoba.
Broj polaznika ograničen je na 15.
Polaznici obavezno moraju sa sobom donijeti svoja prijenosna računala.
Edukacija je besplatna za sve polaznike.


Edukacija je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content