Učenici trećih razreda  Osnovne škole Šenkovec te područnih škola Mačkovec i Žiškovec u pratnji učiteljica Ivane Horvat Veseli, Nataše Toplek i Biserke Kontrec posjetili su 27. studenoga 2018. Međimursku županiju.

U okviru terenske nastave – upoznavanja Međimurske županije, 57 osnovnoškolaca postavljali su zanimljiva pitanja županu Matiji Posavcu. Dječja radoznalost iznenadila je sve prisutne, a Župan im je s oduševljenjem odgovarao te pohvalio učiteljice za odličnu pripremljenost učenica i učenika.

Koliko imate godina, volite li svoj posao, s koliko ste godina postali Župan, što vam je najdraže u Vašem danu, kada će biti gotova cesta između Slemenica i Murskog Središća, kada ćemo dobiti dvoranu, hoćemo li imati jednosmjensku nastavu“, samo su neka od pitanja osnovnoškolaca.

S povijesnim detaljima te ustrojem Međimurske županije, učenike je upoznala dr.sc. Blaženka Novak viša stručna suradnica u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. Druženje je završeno uz slatkiše i fotografiranje.