Festival poduzetništva „Moja poduzetna Hrvatska“ koji se već treću godinu provodi diljem Lijepe Naše, ove je subote održan na glavnom čakovečkom trgu, a u sklopu posljednjeg Dana Međimurske županije. Više od 30-ak obrta, OPG-a, mala, mikro, srednja poduzeća prikazali su svoje proizvode i usluge koji su ujedno bili i prodajnog karaktera.

Najviše su dominirali međimurski proizvođači pa su se tako na jednom mjestu mogli naći autohtoni proizvodi našeg kraja, među ostalima OPG Sarač, OPG Mirjana Biber, LAG Međimurski doli i bregi, Keramika Fajgl, OPG Preložnjak, Udruga Creative Strahoninec, OPG Jasminka Zadravec, OPG Darko Marciuš, OPG Đura, Aggero, Terme Sveti Martin, Keramos-Valkaj, OPG Zvonko Just, OPG Ivan Kovačić, OPG Petković Nada i mnogi drugi. 

Tijekom trajanja samog Festivala poduzetništva, održana je gastro i kulinarska radionica koju je vodio Branko Ognjenović koji je pripremio tradicionalnu „Međimursku pretepenu juhu“, gdje je podijeljeno više od 400 porcija, a koja je oduševila sve prisutne. Brojni mališani također su imali prilike biti dijelom dječjeg programa i kulinarskih radionica, a koje je vodio Davor Dretar Drele.

Župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te pročelnicima UO za poslove župana Goranom Gotalom i UO za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem, također su podržali spomenutu manifestaciju. „Siguran sam da su svi prisutni ovdje pokazali ono najbolje što Međimurska županija ima u svojoj bogatoj ponudi, a vjerujem da su se svi danas ovdje zabavili, proširili poznanstva, sklopili možda poslove, a ujedno smo i Festivalom poduzetništva oplemenili Dane Međimurske županije“, rekao je Posavec.

Organizatori Festivala poduzetništva „Moja poduzetna Hrvatska“ su Međimurska županija, Poslovni dnevnik i Večernji list.