Krajolik rijeke Mure u Međimurju zaštićen je kao značajan, uredbom Međimurske županije od 18. travnja 2001. godine. Taj se datum obilježava i kao  „Međimurski dan rijeke Mure” u organizaciji udruge ZEO Nobilis.  Javna ustanova Međimurska priroda i Grad Mursko Središće organizirale su umjetnički program ‘Pojezije’ sa slovenskim kantautorom Vladom Kreslinom.

Kreslin je u svoju poetiku ugradio dubinu rijeke Mure te je uvijek zastupao njenu zaštitu i bio u prvim redovima obrane Mure. Rođen u Beltincima, Kreslin je postao međunarodno priznati autor, a sada pak po prvi puta nastupa pred međimurskom publikom s programom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 Na koncertu su prisustvovali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, te mnogobrojni sumještani.

Ulaznice su bile rasprodane, a sav prihod dobiven od prodaje ulaznica, Međimurska priroda će uplatit u zaklade koje čine Međimurje boljim mjestom za življenje.