Udruga pčelara Međimurske županije Agacija, inače jedna od najvećih pčelarskih udruga u Hrvatskoj održala je svoju redovnu izbornu godišnju skupštinu u prisustvu oko 200 članova, ali i gostiju.  Istu su svojim dolaskom pozdravili i zamjenik župana Josip Grivec, pročelnik podružnice Savjetodavne službe Milorad Šubić, predstavnik HPA Zvonimir Nushol te predstavnici pčelarskih udruga iz Preloga, Varaždina, Ludbrega, te susjedne Mađarske i Slovenije. Dosadašnji predsjednik Branko Lipić podnio je izvještaj o aktivnostima udruge u 2017. godini te naglasio kako je održano nekoliko edukativnih predavanja, stručnih susreta, ocjenjivanje meda, suorganizacija pčelarskog sajma na sajmu Mesap i drugog. Nakon izvještaja slijedilo je razrješenje dužnosti, te izbor novog rukovodstva udruge.

Za novog predsjednika izabran je Željko Trupković, a Upravni odbor čine potpredsjednik Velimir Glumac, blagajnik Zdenko Radiković, Branko Lipić, Trstenjak Franjo, Goran Heđa i Branko Horvat. Tajničke poslove obavljat će Ivan Šopar, dok su u Nadzorni odbor izabrani Ivan Bujanić, Josip Ceilinger i Antun Hruška.

Plan rada udruge za 2018. godinu je raditi na unapređenju pčelarstva, podizati kvalitetu meda primjenom dobre pčelarske prakse i edukacijom pčelara, nastaviti s ocjenjivanjem meda, osuvremeniti zajedničku naljepnicu za med te definirati uvjete njenog korištenja, organizirati predavanje za građane s ciljem pravilne upotrebe pčelinjih proizvoda, nastaviti održavanje pčelarskog dijela na sajmu Mesap, raditi na sadnji i sijanju medonosnog bilja, nastaviti s projektom motrenja medenja, suradnja s lokalnom zajednicom i susjednim pčelarskim udrugama iz Hrvatske i inozemstva, te ispitati mogućnosti za izradu pokaznog pčelinjaka u svrhu edukacije.