U nedjelju je, nakon prvih odigranih susreta u varaždinskoj dvorani, u Gradskoj vijećnici priređen prijem dobrodošlice za reprezentacije koje sudjeluju na Europskom rukometnom prvenstvu za muškarce – skupina D čije se utakmice odigravaju u Varaždinu.

Predstavnicima reprezentacija Španjolske, Danske, Mađarske i Češke dobrodošlicu su uputili dr. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina, Radimir Čačić, župan Varaždinske županije i Matija Posavec, župan Međimurske županije te predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza.

Gosti su izrazili zadovoljstvo domaćinstvom u županijama i gradu te svim uvjetima koji su im osigurani u hotelima te u sportskoj dvorani. Najavili su dolazak još većeg broja navijača iako je dvorana već bila popunjena na prvim utakmicama koje su odigrane u subotu. Slijede zanimljivi susreti za borbu među tri reprezentacije koje će nastaviti natjecanje u polufinalnim grupama. Jedna od tih grupa također će biti odigrana u Varaždinu te se s pravom može reći da je sjever zemlje u fokusu rukometnog svijeta.

Sve se u ovoj skupini vrti oko Međimurja jer su reprezentacije smještene u Međimurju gdje i treniraju. Svi smještajni kapaciteti su popunjeni i njihovim navijačima. Odlična je atmosfera i vjerujem da će to biti zalog za budućnost, da upoznaju ovu regiju, sjever Hrvatske, da nam se vrate ili privatno ili poslovno, sportski, turistički. Mi ćemo i dalje raditi na osiguravanju uvjeta za nacionalne reprezentacije i klubove da dolaze ovdje na pripreme ili natjecanja“, rekao je pritom međimurski župan Posavec.