Od ponedjeljka 8. pa do petka 12. siječnja 2018. godine u III. OŠ Čakovec održavao se Zimski kamp tehničke kulture pod nazivom „Učenje tehnike kroz igru“. Organizatori kampa bili su Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije s partnerima u projektu: Radioklubom Međimurje, Aeroklubom Čakovec i Fotokino klubom Ivanovec.

Ovo je ujedno druga godina provođenja kampa, kako su se radionice iz tehničke kulture prvi puta održale za vrijeme prošlogodišnjih zimskih školskih praznika.

Za učenike je pripremljeno 10 radionica. Svakodnevno su radili od 9 do najmanje 11 sati, a sveukupno je kamp uspješno prošlo 125 učenika. Većina učenika je iz čakovečkih gradskih i prigradskih škola, a u kamp su bili uključeni i učenici iz desetak osnovnih škola naše županije koji su sve radove napravljene na radionicama odnijeli sa sobom kući.

Kamp je u pratnji ravnateljice škole Nataše Hajdinjak, predsjednice Društva Renate Martinec te predsjednika Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željka Medveda obišao i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te se uvjerio u stručnost voditelja, kreativnost dječjih radova i iznimno veliki interes za ovaj odlično organizirani kamp.

 

Popis radionica koje su provedene i njihovi voditelji:

Elektronika – Jelena Tuksar

Radiokomunikacije – Vladimir Vinko

Robotika, Micro:bit, mBot – Ivana Poljak,  Zvonko Ljubić i Renata Martinec

Strojarstvo i Konstruktorstvo – Dubravka Žignić Resman i Željko Medved

Zrakoplovno i raketno modelarstvo – Leonadro Belović

Kreativna radionica oslikavanje predmeta – Andreja Modrinjak

Video radionica – Radovan Petković, asistenti Nataša Kralj i Stjepan Petković,

Modelarstvo – Izrada tehničke tvorevine s upotrebnom vrijednošću – Smiljana Colar i Mihaela Novak