Dana 04. prosinca 2017. godine, s početkom u 09,00 sati, održana je sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Međimurske županije. Sjednicu je sazvala predsjednica Povjerenstva, Sandra Herman, univ.spec.oec., zamjenica župana.

Tema sjednice bio je Županijski model ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psiho socijalnih supstanci, te aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15.11.-15.12.2017. godine.

Uz ostale donesene Zaključke, posebno su istaknute aktivnosti koje se provode povodom završetka Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji ove godine karakteriziraju afirmativne, pozitivne misli i pozitivne poruke za učenike osnovnih i srednjih škola.

Sam završetak Mjeseca borbe protiv ovisnosti najavljen je za 14.12.2017. godine, u 12,00 sati, u Osnovnoj školi Šenkovec. Tom se prigodom organizira završni program za oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola. Između ostalih, biti će prikazana i kazališna predstava Teatra Tirena, pod nazivom „ # generacija#“, te će biti podijeljeni prigodni pokloni za učenike, magnetići s pozitivnim mislima, koje su izradili članovi Zajednice Cenacolo iz Varaždina.