Učenici 3. Osnovne škole iz Čakovca posjetili su Međimursku županiju, te pritom zamjenika župana Josipa Grivca, jednog od podupiratelja njihovog projekta od samog početka, upoznali s njihovom idejom za sljedeću manifestaciju „Ruža međimurska“ koja će se tradicionalno održati 2018. godine. 

To je program koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije u području likovnog i literalnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih stvaraoca te očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja.

Projekt „Ruža međimurska“ započeo je prije 5 godina, a njime se želi promovirati značajne međimurske pojedince te užu i širu zajednicu podsjetiti  i otrgnuti od zaborava neke zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate s našeg područja.  Njihova ideja je da ove godine promoviraju nedavno preminulu Elizabetu Toplek (Tetu Lizu).

Tom je prigodom zamjenik prepustio svoje mjesto u uredu najmlađoj posjetiteljici –  Moreni  Desnica, a u posjeti su bili i Nera Preksavec, Bianca Strbad, Hugo Mađarić i Ema Škrobar te njihovi mentori  Tihana Preksavec  i Dražen Ružić. U ugodnom raspoloženju razgovarali su o projektu, a djecu je posebno zanimala Teta Liza, njezin život, pjesma, kakva je bila,…, no detaljno istraživanje će za novu manifestaciju, zasigurno tek uslijediti.