Kao što je bilo i najavljivano, veliki humanitarni koncert pod nazivom „Mi smo njihov glas“ za Sklonište za životinje „Prijatelji“ održao se na sam Svjetski dan zaštite životinja, 04. listopada, u dvorani Centra za kulturu Čakovec. Koncert su u sklopu Pet friendly projekta LifeClass Termi Sveti Martin organizirali Zaštitarsko ekološka udruga, poznatija kao Azil Prijatelji životinja i Terme, a sve s ciljem da se potakne javnost na udomljavanje napuštenih pasa iz Skloništa, umjesto kupnje kućnih ljubimaca. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznice, tako će se namijeniti za izuzetno visoke troškove i potrebe Azila koje je trenutno jedno od samo 6 „non kill“ skloništa u Hrvatskoj.

Nek se čuje i naš glas kroz pjesmu vrhunskih vokalista

Svoju ljubav i veliku empatiju prema onima koji ne mogu govoriti u svoje ime, životinjama, pokazali su brojni mladi pjevači, sudionici popularnog talent showa „The Voice“ koji su se već drugi puta nesebično odazvali koncertu ovakve vrste te odvojili svoje vrijeme i nastupali pred čakovečkom publikom. Tako su se na pozornici CZK-a izmjenjivali najljepši glasovi Hrvatske, Marin Jurić Ćivro, Dino Purić, Mahir Maki Kapetanović, Vjekoslav Ključarić, Vedran Ljubenko, Eni Jurišić, Elena Stella, Iva Gortan, Jure Brkljača, Antonela Đinđić, Mateo Pilat kojima je u pratnji bio profesor glazbe Damir Rodigera sa svojim bendom. Zvijezda humanitarne večeri bio je riječki glazbenik Neno Belan i bend Fiumens koji su atmosferu u dvorani doveli do vrhunca.

Ovoj hvale vrijednoj akciji uz brojne Međimurke i Međimurce koji su i ovog puta pokazali da imaju veliko srce za potrebite, odazvali su se župan Međimurske županije Matija Posavec, voditeljica azila Aleksandra Hampamer, predstavnici LifeClass Termi te društvenog, kulturnog i javnog života te mnogobrojni ljubitelji glazbe i humanitarnog djelovanja. Kroz raspjevani večernji program vodio je Vanja Ovčar.