Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje proslavilo Svjetski dan turizma bogatom ponudom domaćih proizvoda i dodjelom priznanja

Datum objave: 29. rujna 2017.

„Svaka naša općina i grad, svaki međimurski kraj ima svoju jedinstvenu priču i potencijal koji se može turistički razvijati. Svaka Međimurka i Međimurac može dati svoj doprinos u promociji naše županije, jer to nije posao jednog čovjeka, već svih nas", riječi su župana Međimurske županije Matije Posavca, ujedno i predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije povodom obilježavanja u sklopu kojeg su u Čakovcu održane prigodne manifestacije i događanja.
Nakon provedene akcije izbora najljepše okućnice Međimurja, u zgradi Scheier održana je dodjela nagrada „Zeleni cvijet Međimurja“ kojoj su osim župana, prisustvovali zamjenica župana i potpredsjednica Turističke zajednice MŽ Sandra Herman, voditelj Turističke zajednice Rudi Grula, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i oni koji pomažu razvoja turizma Međimurja. Biranje najljepših okućnica postala je svojevrsna tradicija u organizaciji Turističke zajednice MŽ i Međimurskih novina pod nazivom „Čiji je vrt najljepši?“.
Čovjek ključ uspjeha u turizmu
„Pri ovogodišnjem izboru usredotočili smo se na minimalizam i tražili smo najljepše dijelove vrta. Međimurje je pravi primjer lijepo uređenog zavičaja i važno je da se time ponosimo i da to promoviramo", istaknuo je direktor Međimurskih novina Tomislav Novak. Nagrađeni ambasadori zelenog Međimurja su: Tia Mance iz Čakovca, Marina Hoblaj iz Šenkovca, Marija Smolek i Danijela Smolek Lengelić iz Donjeg Kraljevca, Višnja i Drago Herman iz Čakovca, Marija Korunek iz Pribislavca, Sandra Buhin iz Strahoninca, Marijana Breglec iz Murskog Središća i Danijela Salaj iz Podturna.
Osim biranja najljepšeg vrta, nagrađeni su i najbolji u akciji „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“, kojem se želi potaknuti razvijanje gostoljubivih odnosa prema turistima i podizanje kvalitete usluga. Ove godine nagrađeni su Jerko Rajher u kategoriji konobara, Nina Novinić u kategoriji privatnog iznajmljivača i Kristijan Kovačić za najboljeg turističkog vodiča. Dodijeljena su i 2 posebna priznanja, od kojih je prvo uručeno tvrtki Eltel za inovativnost u turizmu. Emisija Hrvatskog radija Globotomija, odnosno njeni voditelji Mirko Fodor i Andro Tomović, zajedno s urednicima i suradnicima, nagrađeni su kao posebni ambasadori međimurskog turizma za izuzetan doprinos promociji. Cijelu svečanost i program ekipa Globotomije je prenosila uživo, dok je Hrvatska radio televizija snimila poseban prilog.
Kontinuitet ulaganja donio pozitivne rezultate i turizam 365 dana u godini
U sklopu Svjetskog dana turizma, u Ulici kralja Tomislava u samom centru Čakovca, zajedničkom suradnjom turističkih zajednica  Međimurja, Čakovca, Preloga, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Štrigove i Nedelišća priređen je ujedno i popratni program. Predstavljene su ponude pojedinih krajeva Međimurja, a prolaznici su mogli kušati mnoge domaće specijalitete koje su pripremili vrijedni djelatnici. Svjetski dan turizma ove je godine obilježen temom „Održivi turizam, instrument razvoja", a Međimurje može biti zadovoljno svojom turističkom ponudom i rezultatima.
„Međimurska županija jedina u kontinentalnoj Hrvatskoj bilježi kontinuirani porast dolazaka i noćenja. Pozitivne brojke nisu slučajne, već su rezultat rada i ulaganja javnog i privatnog sektora u razvoj turizma, stvaranje novih turističkih proizvoda, te podizanje kvalitete usluga. Povodom obilježavanja dana turizma koristimo priliku da naše turističke zajednice predstave mali djelić svoje ponude i sav potencijal. Ovaj dan se obilježava i povodom činjenice da se nalazimo u razdoblju završetka ljetne sezone i ulaska u zimsku sezonu, no mi u Međimurju se možemo pohvaliti turizmom koji traje 365 dana u godini. Naši turisti odlaze zadovoljni i s veseljem se vraćaju", zaključila je Herman.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1227" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content