Tradicionalnim Vinskim balom, završeno je jubilarno 18. po redu Urbanovo koje je opravdalo svoju titulu jedne od najvećih i posjećenijih manifestacije u Međimurju. Veliki broj ljubitelja vina bio je dio manifestacije u protekla tri tjedna. Urbanovo night, Urbanovo – gurman tjedan, vinske radionice, Međunarodno ocjenjivanje vina i Cooking night show bili su samo uvertira u vikend 9. Festivala Pušipela u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova i Dane otvorenih podruma, a cjelokupna priča zaokružena je tradicionalnim balom u restoranu Terbotz.

Kako su se mnogobrojni prisutni složili, bez sumnje tek godine koje predstoje sasvim sigurno donose i pregršt novih okusa i mirisa, ali i dižu promociju Međimurja koje se iz godine u godinu brendira kao jedna od poznatijih i nezaobilaznih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske.

Svečanost otvaranja nagrađenog Pušipela 2017.!

Na tradicionalnom balu, gosti su imali prilike uživati u atraktivnoj gastro večeri uz četiri slijeda jela popraćenoj vrhunskim međimurskim vinima. Vinski bal veže se i uz ceremoniju otvaranja prve boce Pušipela lanjske berbe, a u 2017. čast da se upravo njihova boca prva otvori, pripala je obitelji Dvanajščak, čiji je Pušipel Classic iz 2016. bio najbolje ocijenjen na nedavnom Međunarodnom ocjenjivanju vina koje se 3. i 4. svibnja održalo upravo u Terbotzu. Nezaboravni Vinski bal oplemenila je svečana vinska zdravica Petra Zrinskog prema prerađenom tekstu iz romana Eugena Kumičića u interpretaciji Zlatka Bacingera, predsjednika Bratovštine Petra Zrinskog – časni stol Čakovec. Samim time, stavljena je kruna na sva događanja vezana uz ovogodišnje Urbanovo s kojim je posebno bio zadovoljan predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae David Štampar.

„Uloženo je mnogo truda u ovogodišnje Urbanovo, a velik broj posjetitelja kroz cjelokupnu manifestaciju dokaz su da Međimurje postaje sve priznatija i poželjnija vinska destinacija“, napomenuo je prilikom svog obraćanja te iskoristio priliku da zahvali svima koji su dali svoj doprinos u promociji Urbanova te posebno istaknuo ulogu Međimurske županije u organizaciji cijelog događaja. Svoj ponos nije krio ni župan Međimurske županije Matija Posavec, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora Urbanova.

Želim zahvaliti svima, a posebno društvu Hortus Croatie na sjajno odrađenom Urbanovom, koji su i na ovaj način dali svoj doprinos u prezentaciji turističkog, gospodarskog i prirodnog potencijala koje imamo na ovim prostorima. Ovaj kraj diči se titulom europske destinacije izvrsnosti upravo u segmentu enogastronomije, zašto je tome tako pokazujemo konkretnim primjerima i manifestacijama poput ove, a polako se pretvaramo u pravu perjanicu kontinentalnog turizma“, rekao je međimurski župan.

Ovogodišnje Urbanovo upotpunile su nagrade brončanog i platinastog sjaja iz Londona s DECANTER-a, najvećeg i najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina. Trojica međimurskih vinara Štampar, Jakopić i Cmrečnjak potvrdili su i pozicionirali Međimurje u sam vrh svjetske vinarske ponude, a što je dokaz uloženog rada i truda u vrhunska vina međimurskih vinara.  Ugodno druženje na balu upotpunio je Mak teatar uz „Čarobni vinski show“  te glazbenu podlogu Globus band-a.