Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Festival „Kre Mure i Drove“ oduševio mnogobrojne Međimurke i Međimurce

Datum objave: 4. lipnja 2017.

Tradicionalni festival „Kre More i Drove“  održan je ovog petka na Trgu slobode u Prelogu gdje je okupio velik broj ljubitelja tamburaške glazbe i narodne autorske glazbe kajkavskog narječja. Uz 20-ak prekrasnih pjesmi koje su zaokupile slušatelje koncerta, u međimurskim su taktovima uživali i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcom. Organizator ovog dugogodišnjeg festivala koji je svojim postojanjem i prepoznatljivošću promovirao velik broj međimurskih autora i izvođača je Studio M iz Donjeg Kraljevca, a bitno je spomenuti da je svojim dolaskom festival podržao i predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo, a večeri nazočili brojni sponzori uz pomoć kojih se i ove godine publici osigurao besplatan ulaz.
Najslušaniji Rajko Suhodolčan i pjesma Senjam te!
Voditeljski par bili su Mirjana Švenda te Željko Sokač, koji su i proglasili najslušanije pjesme u konkurenciji tamburaške glazbe s 13. festivala „Kre Mure i Drove“, Rajko Sudoholčan s pjesmom „Senjam te“, Tamburaški sastav Cure iz Centra s pjesmom „Mi smo Cice“ koja je ujedno i proglašena hitom godine te Stjepan Jeršek Štef uz pratnju TS Frikoci s pjesmom „Još ogenj gori“. Najslušanija pjesma u konkurenciji limene glazbe festivala je „Lepa Međimurka“ u izvedbi Iveka i Drovskih bandisti.
Ovaj nezaobilaznu glazbenu manifestaciju prepoznao je i Hrvatski radio, redakcija narodne glazbe koja ga prati od samog početka, a ove godine po prvi puta sve je pratila i Hrvatska radiotelevizija.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1076" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content