Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Kalinke“ svojim programom obogatile obilježavanje Dana Međimurske županije

Datum objave: 20. travnja 2017.

Članice i članovi Udruge ruskog govornog područja „Kalinka“, jedne od najaktivnijih u Međimurju, svojim su programom uveličali drugi dan obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane. U zgradi Scheier uz goste iz Trešnjevke,  klub mladih tehničara Osnovne škole Kralja Tomislava iz Zagreb te uz Astronomsko društvo „Vega“ iz Čakovca, predstavili su se iznimno zanimljivim programom s naglaskom na Jurija Gagarina – prvog čovjeka u svemiru. Ujedno je pritom  naglašena važna obljetnica rođenja Sergeja Koroljeva, raketnog inženjera te obilježena 60. godišnjica puštanja u svemir prvog satelita Sputnik, uz predavanje, reviju, te nekoliko tematskih recitacija.
Tom se prilikom u ime Međimurske županije, gostima i uzvanicima obratila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te pohvalila rad i trud marljivih članica na čelu s predsjednicom Tatjanom Mikolaj koje svojim djelovanjem i temeljnom misijom promiču etničke i kulturne vrijednosti, te prava i interes ruske nacionalne manjine kroz kulturu, zabavu i obrazovanje.
I ovom su manifestacijom svoje sugrađane upoznale s velikanima svog rodnog kraja, važnim datumima svoje povijesti na jedan moderan i inovativan način. Program životopisnih Kalinki, zaključen je veličanstvenom svemirskom revijom frizura i odjeće učenika i njihovih mentora iz Zagreba, koji puni dojmova odlaze iz Međimurja sa željom za što skoriji povratak.
[ngg_images source="galleries" container_ids="968" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content