Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Recepti sa kulinarske radionice u Donjem Kraljevcu

Datum objave: 9. studenoga 2016.

Na obiteljskom događanju i trećoj kulinarskoj radionici održanima u Donjem Kraljevcu, Slađana Herman je pripremila juhu od bundeve i povrća sa prosom, integralne trgance s jabukom i piletinom i, kao desert, ražnjiće od jabuka.
Donosimo recepte.
 
JUHA OD BUNDEVE I POVRĆA SA PROSOM
200 grama bundeve
50 g mrkve
50 g krumpira
50 g korijena celera
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
50 g prosene kaše
Povrće očistiti, narezati na kockice i kuhati u slanoj vodi uz dodatak žlice ulja. Dok je povrće kuhano, nakon 15 minuta izmiksati sa štapnim mikserom i dodati opranu prosenu kašu. Sve zajedno prokuhati još 5 minuta i ostaviti daljnjih 5 minuta da kaša do kraja nabubri. Posoliti i popapriti po želji.
Također prema želji, juhu možete začiniti muškatnim orašćićem i sokom od naranče.
 
INTEGRALNI TRGANCI SA JABUKOM I PILETINOM
100 grama oštrog brašna
100 g glatkog brašna
100 g integralnog brašna
200 g pilećeg filea
2 jabuke
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
Sol, papar
Sve tri vrste brašna pomiješati, dodati prstohvat soli i mlaku vodi i umijesiti tijesto srednje tvrdoće. Tijesto ostaviti da se odmori petnaest minuta. Od pripremljenog tijesta trgati trgance u kipuću slanu vodu. Trgance je potrebno kuhati deset minuta. Kuhane trgance ocijediti i isprati pod tekućom mlakom vodom.
Luk pržiti na malo ulja do zlatnožute boje, dodati sitno sjeckani češnjak te pileći file narezan na kockice i sve zajedno popržiti oko 5 minuta. Dok se meso zarumeni dodati na kockice narezane oguljene jabuke i sve zajedno popržiti još nekoliko minuta. Posoliti i popapriti po želji.
Pripremljenoj piletini s jabukama dodati kuhane trgance, pomiješati i servirati toplo.
 
RAŽNJIĆI OD JABUKA
Jabuke oprati i neoguljene narezati na kockice jednake veličine te ih nabosti na štapiće za ražnjiće. Pripremljene ražnjiće premazati s malo meda i po ukusu posipati grubo mljevenim paprom u zrnu. Ražnjiće peći u tavi na maslacu po 1 minutu sa svake strane.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content