Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

64 učenika i predškolaca uz svojih 13 mentora nagrađeni za najbolje likovne, literarne i foto radove na temu civilne zaštite

Datum objave: 9. lipnja 2016.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, u cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, raspisala je natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama na temu „Prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite i žurne službe u katastrofama“. Tako je, u suradnji Međimurske županije i Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, održana svečana dodjela priznanja autorima (učenicima) i njihovim mentorima za najbolje izrađene likovne, literarne i foto radove po provedenom natječaju povodom Dana civilne zaštite.
Ove je godine zaista bilo teško među svim dobrim radovima odabrati one najbolje, stoga ovim putem od srca zahvaljujem svoj djeci koja su uložila veliki trud u izradu tih radova i naravno njihovim mentorima što su im u tome pomogli“, rekao je zamjenik pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ferid Kašmo, istaknuvši pritom kako se ove godine na natječaj javilo preko 400 djece i mladih. „To je jedan od načina preventive kako se djeca od malih nogu upoznaju s opasnostima i nesrećama koje nam prijete, ali i s radom i ulogom snaga zaštite i spašavanja“, objasnio je Kašmo i dodao kako veseli činjenica da se na ovaj natječaj svake godine uključuje sve veći broj škola s područja naše županije.
Velikim odazivom posebno je zadovoljan bio i zamjenik župana Međimurske županije, ujedno i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje, Zoran Vidović pohvalivši pritom rad svih mentora koji su na ovaj kreativan način educirali svoje učenike o opasnostima s kojima smo suočeni. „Iznimno me raduje što je danas ova dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta, što ustvari dokazuje uspjeh ove akcije i pokazuje način na koji danas treba raditi s mladima“, naglasio je zamjenik župana Vidović i ovim putem pohvalio rad svih žurnih službi koje su svoju organiziranost demonstrirali tijekom 2014. godine kad smo se uspješno obranili od potencijalno katastrofalnih posljedica poplava. Nakon što su podijeljena priznanja i prigodni pokloni djeci, uručena su priznanja i osobama koje su uz sam autorov talent najzaslužnije da su ova djeca izradila tako prekrasne radove, a to su njihovi mentori.
Među 64 nagrađena učenika, kao i njihovih 13 mentora, posebnu je pohvalu dobio učenik 4. razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice Petar Gazdek, koji je za svoju pjesmu „Stara vatrogasna kola pričaju“ dobio prvu nagradu na državnoj razini u kategoriji literarnih radova od I. do IV. razreda osnovnih škola.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content