Još jedna generacija međimurskih maturanata tradicionalnim je mimohodom kroz središte grada Čakovca simbolično označilo kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Njih oko 1200 zajedno je sa svojim razrednicima krenulo od Gospodarske škole u Čakovcu prema Sportsko-rekreacijskom centru Mladost gdje je pripremljena velika zabava uz nastup školskih bendova, ali i proglašenje najmaturanata i najboljih razreda. Najviše glasova putem kupona dobili su Josipa Bajs, učenica 4.K Ekonomske i trgovačke škole, kao najmaturantica i Robert Oreški iz 4.B Graditeljske škole kao najmaturant, a oboje su nagrađeni novim tabletom koje su im uručili zamjenik gradonačelnika Murskog Središća Zvonko Vrtarić i načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić.

Njima su na osvojenoj tituli čestitali i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec i ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko, koji su ujedno dodijelili nagradu najoriginalnijem razredu koja je otišla u ruke učenika 4.D razreda Srednje škole Čakovec. Njihovo je veselje bilo tim veće što su kao razred osvojili cjelodnevni izlet u Toplice Sveti Martin.

Posebna nagrada Lista Međimurje za najrazred „Dobrih vibracija“ otišla je u ruke učenica i učenika iz 5.C razreda Srednje škole Čakovec, smjera medicinskih sestara i tehničara opće zdravstvene njege, koji su se najljepše predstavili u spomenutom prilogu, za što im je nagradu dodijelila voditeljica marketinga Lista Međimurje Ksenija Kramar. 13. po redu „Coolijada“ nastavljena je u veselom tonu, uz posebni nadzor dužnosnika Policijske uprave međimurske, čime su nastavljena pozitivna iskustva iz ranijih godina koja su polučila dobre rezultate i ujedno dobile pohvale od šire javnosti.

#znanje