Povodom Dana državnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

 

                „Poštovane Međimurke i Međimurci!

                Najveća bogatstava koja  danas ima hrvatski narod, bez sumnje su samostalnost i neovisnost te mogućnost odlučivanja o našoj sutrašnjici. Prve ključne odluke donesene su upravo prije 24 godine, dvije povijesne odluke Hrvatskog sabora koje su ostvarile san svih Hrvata kojeg se danas možemo sjećati s ponosom. Svaki put do ostvarenja zacrtanog cilja sa sobom donosi prepreke koje treba proći, iz kojih treba izaći jači, uzdignute glave i ponosan te se tek tada cijeni svaki uloženi napor. Slavljem donošenja Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, dokazujemo svoju zahvalnost, ponajviše braniteljima koji nam u razvitku naše zemlje mogu poslužiti kao primjer zajedništva i solidarnosti.

                Iako današnja situacija u zemlji traži jasnije ciljeve, neku novu viziju i upravo to zajedništvo kojem su nas podučili 1991., pa i borbom u četiri godine koje su uslijedile, vjerujem kako je to pred nama. Svaki novi dan nam je prilika da se prisjetimo 78 međimurskih boraca koji su diljem Hrvatske kao dio vojnih i policijskih postrojbi svoje živote položili za domovinu, no ujedno da pogledamo u budućnost i iskorištavanjem svih svojih potencijala stvorimo mjesto u kojem će obrazovanje biti dostupno, otvarati se nova radna mjesta, mjesto u kojem mladi neće pomišljati o odlasku i gdje će plaće biti u europskom prosjeku.

                To nisu snovi, već ciljevi koje možemo ostvariti vlastitim trudom, radom i prepoznavanjem važnosti zajedničkog pristupa za bolje sutra.

                Međimurke i Međimurci!

                Čestitam Vam Dan državnosti!

 

                                                                                                                                             ŽUPAN

                                                                                                                                             Matija Posavec, mag. ing.“

 

FOTO: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL