Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obavijest o pokretanju postupka brisanja iz Sudskog registra subjekata

Datum objave: 7. ožujka 2012.
OBAVIJESTI_2011
Sukladno čl. 78. Sudskog poslovnika, te Zakonu o sudovima i Zakonu o pravu na pristup informacijama, Trgovački sud u Varaždinu, daje sljedeću


OBAVIJEST
O POKRETANJU POSTUPKA BRISANJA IZ SUDSKOG REGISTRA
SUBJEKATA UPISA
KOJI TRI GODINE PO REDU NISU POSTUPILI PO ZAKONSKOJ OBVEZI DA OBJAVE SVOJA GODIŠNJA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA



Temeljem čl. 70. st. 3. Zakona o sudskom registru („Narodne novine“ broj 1/95, 57/96, 1/98, 30/99, 54/05, 40/07, 91/10 i 90/11), na Trgovačkom sudu u Varaždinu, pokrenuti su postupci brisanja iz sudskog registra onih trgovačkih društava koja nisu tri godine po redu postupila po zakonskoj obvezi objave godišnjih financijskih izvješća s propisanom dokumentacijom, kada je zakonom propisana obveza njihove objave.

Rješenja kojima su pokrenuti postupci brisanja iz sudskog registra se temeljem čl. 70. st. 4. i 8. Zakona o sudskom registru javno objavljuju na web stranici na kojoj se nalazi sudski registar,  tako da se ta rješenja neće dostavljati trgovačkim društvima niti njihovim zakonskim zastupnicima, a niti se objavljuju u Narodnim novinama. Objava nakane za brisanje društva iz sudskog registra ima učinak dostave priopćenja registarskog suda subjektu upisa.

Pozivamo stoga, članove i zakonske zastupnike trgovačkih društava sa sjedištima na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije da prate objave skupnih rješenja o pokretanju postupka brisanja na web stranici Ministarstva pravosuđa, www.pravosudje.hr - na način da se na toj početnoj stranici odabere pretraživanje sudskog registra, pa potom pretraživanje objava, odnosno izravno se sudskom registru pristupa preko adrese: https://sudreg.pravosudje.hr .

Zakonski zastupnici ili osobe koje imaju opravdani interes da se određeno trgovačko društvo ne briše iz sudskog registra, mogu u roku od 30 dana od dana objave na web stranici sudskog registra podnijeti Trgovačkom sudu u Varaždinu prigovor protiv rješenja kojim je pokrenut postupak brisanja.

Trgovački sud u Varaždinu

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content