plakat_slika1 Dana 05. listopada 2011. (srijeda) s početkom u 13.00 sati u Domu sindikata, Trg Republike 1 u Čakovcu biti će organizirana javna tribina na temu „Postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena“.

Tribina se provodi u sklopu projekta “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena” kojeg provodi Međimurska županija s partnerima Udrugom Zora, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnom službom Čakovec i Sigurnom kućom Čakovec.
Cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost žena, posebno žrtava obiteljskog nasilja i dugoročno nezaposlenih, kao i teško zapošljivih žena iz Međimurske županije, a financijski ga podržava EU kroz program IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala.

Svrha tribine je informirati javnost o položaju žena na tržištu rada, posebice osjetljivih skupina kao što su starije nezaposlene žene, pripadnice nacionalnih manjina, dugotrajno nezaposlene žene i žrtve obiteljskog nasilja. Govoriti će se i o pogodnostima za poslodavce pri zapošljavanju pripadnica navedenih skupina te o programima Europske unije koji potiču edukaciju i zapošljavanje žena ciljnih skupina. Također, želimo dobiti povratnu informaciju poslodavaca i nezaposlenih žena o njihovim problemima i potrebama.

Govornici će biti predstavnici Međimurske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Čakovec i Središnje službe Zagreb, Hrvatske obrtničke komore te Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije.

maliPLAKAT-tribina.jpgv2