Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 27. svibnja 2021. - Poboljšava se epidemiološka situacija, iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije pozivaju građane na cijepljenje

Datum objave: 27. svibnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 137 uzorka, od čega je evidentirano 13 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 9,49% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj SARS-CoV-2 virusa kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.
Epidemiološka situacija u Međimurju je iz dana u dan bolja te se postotak pozitivnih osoba i incidencije smanjuju. Najvažnije je da nastavimo s ovakvom dinamikom cijepljenja koja je Međimurje stavila u sam vrh po procijepljenosti te je do sada barem jednom dozom cijepljeno 41% osoba starijih od 18 godina. Tri dana u tjednu odvija se cijepljenje na tri punkta Pfizerom, a svakog radnog dana u Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije građani se mogu cijepiti AstraZenecom bez prethodne najave.“, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije pritom pozvavši sve građane koji se još uvijek nisu cijepili da se prijave za cijepljenje putem platforme.
U protekla 24 sata oporavilo se 29 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 173. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 58 824 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 53 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 2 pacijenata, otpušteno 3 pacijenta, dok je 1 pacijent na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
Epidemiološka situacija u Međimurju i dalje bilježi trend poboljšanja. U proteklih 7 dana udio pozitivnih u broju testiranja pao je na 12,52%. 7-dnevna incidencija je s 214 pala na 115, 14-dnevna incidencija pala je s 559 na 328. Broj aktivnih slučajeva u odnosu na tjedan dana ranije se s 315 smanjio na 173.
Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da je tijekom jučerašnjeg dana cijepljeno 1586 osoba, dok će se danas moći cijepiti 2000 osoba. Građani koji se žele cijepiti Pfizerom, mogu danas doći nakon 16:00 sati na punktove u Prelogu i Murskom Središću bez prethodne najave.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content