Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija Osnovnoj školi Hodošan pružila bolje uvjete u obrazovanju

Datum objave: 28. listopada 2020.

Završen je još jedan projekt energetske obnove. Novo obnovljena je zgrada i školska sportska dvorana Osnovne škole Hodošan. Ukupna vrijednost projekta je 5.073.734,41 kuna od čega je 4.187.420,40 kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU dok je ostatak sredstava osiguran iz Županijskog proračuna. Radove je izvodila Zajednica ponuditelja BMD STIL d.o.o., a voditeljica projekta bila je Leonarda Tarandek.
Završnoj konferenciji prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak, ravnatelja Osnovne škole Hodošan Damir Kovačić te direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić.
„Završena energetska obnova školske zgrade je najveće ulaganje u našu školu otkad je onda izgrađena i otvorena 1982. godine, Osnovnu školu Hodošan pohađa 208 učenika naselja Donji Pustakovec, Sveti Juraj u Trnju, Palinovca, Donjeg Hrašćana i Hodošana, a u sastavu imamo i dvije područne škole. Energetskom obnovom stvorit ćemo znatne uštede u potrošnji energenata, no najviše smo ponosni na vanjski impresivan izgled koji je školi dao novi vizualni idenzitet, a za čiji je dizajn zaslužna naša učiteljica likovne kulture Lea Krušelj.“ - kazao je ravnatelj Osnovne škole Damir Kovačić zahvalivši Međimurskoj županiji koja kontinuirano pomaže međimurskom školstvu i stvara bolje uvjete za obrazovanje.
Radovi na energetskoj obnovi zgrade i školske sportske dvorane Hodošan započeli su u kolovozu 2019. godine. Radovi su obuhvatili toplinsku izolaciju, rekonstrukciju krova kod spojnog hodnika i sportske dvorane, rekonstrukciju stropova prema tavanu škole, zamjena stolarije, ugrađena je kosa podizna platforma za lakši pristup osoba s invalitetom na kat škole, zamijenila se sva postojeća rasvjeta s LED rasvjetom, izvršeni su radovi na kotlovnici gdje je ugrađena nova crpka i novi plinski kotao. Nakon obavljenih radova Osnovna škola Hodošan godišnja toplinska energija za grijanje smanjit će se za 55 % pojasnio je direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić.
Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo na još jednom uspješno obavljenom projektu energetske obnove osnovne škole, te naglasio kako je  Osnovna škole Hodošan dio drugog ciklusa obnova energetskih obnova škola i sportskih dvorana. „Unatoč vremenima u kojima živimo, ne tražimo izgovore već i dalje realiziramo brojne projekte koji nisu samo stvaranje boljih uvjeta već i direktna pomoć gospodarstvu. Međimurska županija kontinuirano ulaže u kvalitetnije obrazovanje jer želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Uspješno koristimo europske fondove i u mnogočemu smo primjer dobre prakse, a posebno mi je drago što smo među vodećim županijama kada je riječ o ulaganjima u obrazovanje. Osnovna škola Hodošan prva je škola u Međimurju koja je počela s provođenjem jednosmjenske nastave, uvjeren sam da će, u sada obnovljenoj školi, ostvarivati još bolje rezultate.“ zaključio je.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content