Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 27. listopada 2020.

Datum objave: 27. listopada 2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je čak 320 osoba od čega je evidentirano 68 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji i dvije osobe testirane u drugim ustanovama na području RH koje se statistički vode pod nas pa je ukupni broj 70 pozitivnih osoba. Dodatno je u obradi još 288 uzoraka. U proteklih 24 sata ozdravilo je 47 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 1077 osoba. Do sada je ukupno uzeto  12 347 uzorka. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID-19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 21,25%
U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom dana je otpušteno pet pacijenta te je, u ovom trenutku, hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19.
U sustavu obrazovanja svakodnevno se prati broj učenika i zaposlenika škola koji su pozitivni na virus COVID-19 ili su u samoizolaciji. U ovom trenutku, u osnovnim školama je 20 učenika, 14 nastavnika i 4 nenastavnog osoblja pozitivno na virus COVID-19, u samoizolaciji je 1031 učenik, 70 nastavnika i 14 nenastavnog osoblja. U srednjim školama je 16 učenika, 5 nastavnika i 6 nenastavnog osoblja pozitivno na virus COVID 19, a u samoizolaciji je 352 učenika,  29 nastavnika i 9 nenastavnog osoblja.  Obzirom na ukupni broj učenika i zaposlenika u sustavu obrazovanja, općenito nema ozbiljnijeg poremećaja u praćenju nastavnog plana i programa.
Stožer Civilne zaštite Međimurske županije poziva građane da, s obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušnog dana, groblja posjete tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski na grobljima. Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.
Hrvatski Zavod za javno zdravstvo objavio je nove kriterije za testiranje, prekid izolacije i karantenu prema kojima se samoizolacija skraćuje s dva tjedna na 10 dana. Kriteriji se mogu naći na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Kriteriji-za-testiranje-na-SARS-CoV-2-prekid-izolacije-i-karantene-ver-4.pdf
Dom zdravlja Čakovec uspostavio je call centar na broju 372-372, koji je dostupan od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno pridržavanje mjera, nošenje maski i održavanje fizičke distance. Unatoč trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poštivanjem spomenutih mjera i vlastitom odgovornošću možemo smanjiti broj pozitivnih osoba na virus COVID-19 u narednim danima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content