U Međimurskoj županiji potpisan je Sporazum o kapitalnoj donaciji namijenjenoj završetku izgradnje školske sportske dvorane i okoliša Osnovne škole Strahoninec te izvođenju radova na izgradnji pristupne ceste.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec i župan Međimurske županije Matija Posavec uz nazočnost zamjenika načelnika Josipa Šipeka, ravnateljice Osnovne škole Strahoninec Jelene Okun i voditeljice Odsjeka za proračun i financije Međimurske županije Tatjane Horvat.

Općina je temeljem provedenog postupka jednostavne nabave sklopila Ugovor  o izvođenju radova na izgradnji pristupne ceste OŠ Strahoninec u iznosu od 574.866,25 kn sa PDV-om  s društvom Tegra d.d.

Vrijednost potpisanog Sporazuma između Općine i Međimurske županije je 412.866,25 kuna,  dok će razliku osigurati Općina uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, župan Posavec je naglasio kako mu je drago da i ovaj posao radi međimurska tvrtka te je obećao da će svi radovi biti obavljeni u zadanim rokovima i kvalitetno, a mještani općine Strahoninec do kraja kalendarske godine uživati na svečanom otvorenju sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec.