U organizaciji Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja RH, Ministarstva unutarnjih poslova te suradnjom institucija i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Međimurju, u prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na čakovečkom Gradskom groblju odana je počast svim preminulima Međimurske županije.

Posebna počast odana je hrvatskim braniteljima iz Međimurja kao znak zahvalnosti i trajnog sjećanja na položene živote u stvaranju samostalne i neovisne hrvatske države.

Ispred Međimurske županije vijenac su položili zamjenici župana Međimurske županije Sandra Herman i Josip Grivec.

„Ovo je skromni čin poštovanja i djelić naše zahvalnosti prema svim našim prijateljima, rodbini, roditeljima i znancima, svima koji nisu više s nama. Ovo je i znak sjećanja i čuvanja od zaborava 78 hrabrih međimurskih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje domovine Hrvatske.“ – izjavio je župan Međimurske županije Matija Posavec nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeće u spomen na sve preminule stanovnike Međimurske županije.

Nazočili su i Branimir Posavec, predstojnik Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji, ispred Grada Čakovca gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem, Vlado Hranjec, voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Ministarstva obrane RH, izaslanstvo Policijske uprave međimurske na čelu s načelnikom Ivanom Sokačem, članovi Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Stjepanom Horvatom, obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga branitelja proizišlih iz Domovinskog rata te građani.

Molitvu je kod središnjeg križa predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Željko Železnjak.  Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje biti će služena na Dušni dan u petak, 02. studenoga 2018. godine u 09:00 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.