Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanost nade i budućnosti. Dodijeljeni Oskari znanja najuspješnijim učenicima

Datum objave: 28. lipnja 2018.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora, Agencija za odgoj i obrazovanje je i ove godine državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Oskar znanja je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.
Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima, državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, održana je u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te dan kasnije i u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti onim učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.
Skulpture Oskara znanja, koje su izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Josipa i Matej, te zahvalnice i plakete mentorima učenika uručili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković.
„Obrazovanje mladih ljudi neiscrpan su kapital jedne zemlje. Uspjeh učenika rezultat je osobnih talenata, ustrajnog i vrijednog rada i discipline. Nastavnici i mentori dio su tog uspjeha. Stoga, svaka obrazovna reforma mora uključiti suvremeni način učenja. Učenja za život a ne za ocjene. Učenja koji podrazumijeva razvoj logičnog razmišljanja i zaključivanja primjene znanja a nikako reprodukciju podataka. Vi ste svojim uspjesima već zakoračili na stazu uspjeha, vjerujem kako će Vam daljnje školovanje biti uspješno ispunjeno natjecanjem u izvrsnosti. Antička misao kaže da učenje nije ulijevanje tvari u posudu već rasplamsavanje žara. Zato Vam želim da Vas toplina koju daje snaga stečenog znanja grije cijeloga života“ – neke su od poruke Predsjednice Republike Hrvatske.
Međimurje se može pohvaliti brojnim sudionicima međunarodnih, državnih i županijskih natjecanja te nagrađenim učenicima koje uvijek treba isticati. Tako su iz Međimurske županije ovogodišnji laureati:
Državni prvak iz njemačkog jezika - Fran Magdalenić, II. OŠ Čakovec, mentorica Nives Posavec
Državni prvaci iz Biologije – istraživački rad – David Bendelja i Franjo Križaić, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, mentorica Žaklin Lukša
Državni prvaci na natjecanju mladih tehničara, Vito Križaić, III. OŠ Čakovec, mentor Zvonko Ljubić i Vilim Srnec, OŠ Nedelišće, mentorica Smiljana Colar
Na međunarodnim natjecanjima srebrnu medalju u Brazilu na 58. matematičkoj olimpijadi osvojio je Lukas Novak, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, mentorica Štefanija Požgaj.
Dobitnik Oskara znanja glazbenih škola je Niko Božek, Tuba, 2.kat., Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“ Čakovec, mentorica Vesna Tota, korepetitorica Justine Obadić.
Na svečanosti dodjele Oskara znanja bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec u znak poštovanja prema svima nagrađenima, ali i zahvalnosti Centru za odgoj i obrazovanje na izradi skulptura.
Iskrene čestitke svim učenicama i učenicima te njihovim mentorima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1671" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content