U sklopu ovogodišnjih Dana Međimurske županije, Kazališna scena Kalmana Mesarića iz Preloga zajedno sa Ogrankom Matice hrvatske u Čakovcu organizirala je program pod nazivom Kalman Mesarić danas.

O Kalmanu Mesariću i aktivnostima Matice vezanima uz Kalmana Mesarića govorio je prof. Ivan Pranjić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čakovec, a prof. Mirjana Hržić, predsjednica Kazališne scene Kalmana Mesarića i voditeljica projekta Dani Kalmana Mesarića govorila je o počecima samog projekta te o njegovima daljnjim aktivnostima. Prof.  Marija Oto Sačer govorila je o posljednjim dvjema knjigama koje su izdane u sklopu projekta, komediji „I u našem gradu“ i društvenoj satiri „Poslovne tajne“.

Članovi Kazališne scene Kalmana Mesarića Zlatko Hržić, Nataša Žerdin, Štefica Kolarić i Renato Žerdin izveli su isječke iz predstave Mutni posli, rađenu prema djelu Poslovne tajne Kalmana Mesarića.

Iako mnogima nisu poznati ni lik, niti djelo Kalmana Mesarića, upravo je on jedan od malobrojnih suvremenih pisaca koji su dali velik doprinos hrvatskoj književnosti. Ovaj program ima za cilj publiku upoznati s priločkim autorom, za kojeg se kaže da je tvorac hrvatskog pučkog teatra.

Ovaj hvalevrijedan program podržali su pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr.sc. Sonja Tošić Grlač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branko Sušec i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal