Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kristijan Srpak novi predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama,

Datum objave: 30. ožujka 2018.

 
U Maloj vijećnici Međimurske županije, održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama u novom sazivu. Sjednicu Savjeta otvorio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti, Darko Radanović koji je  pozdravio sve prisutne, zahvalio dosadašnjem vodstvu i članovima, dok je novom predsjedniku Kristijanu Srpaku zaželio mnogo uspjeha u budućem radu te da ovo savjetodavno tijelo i na dalje bude primjer dobre prakse ostalim županijama. Članove novog saziva pozdravila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te naglasila važnu ulogu Savjeta koji je svojim aktivnostima, programima te preventivnim akcijama tijekom godina, postiglo visoku  razinu sigurnosti prometa na cestama u Međimurskoj županiji.
Novo predsjedništvo Savjeta!
Od Savjeta se nakon 20 godina članstva, od čega je 15 godina predsjedala Savjetom, oprostila dosadašnja predsjednica Alenka Hošnjak koja je ujedno poželjela uspješni nastavak rada svim članovima i novom predsjedniku Srpaku iz Policijske uprave međimurske. Također, prvoj sjednici prisustvovali su predstavnici, Grada Čakovca, Grada Preloga, Županijske uprave za ceste, Gospodarske škole, Auto škole, služba Uprave prometne inspekcije pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije Čakovec, dionici koji poznaju problematiku i važan su dio u segmentu sigurnosti zajednice.
Jednoglasno je usvojen dnevni red te su predstavljena Izvješća o provedenim aktivnostima svih sudionika Savjeta u 2017. godini te planirani projekti za 2018. godinu. Na izneseno, uz sugestije i raspravu definirani su i potencijalni programi, aktivnije uključivanje te jedna nova dimenzija savjetodavnog tijela. Tako je i ovom prilikom kako bi se motiviralo učenike da se jave na natječaj  za Jedinicu prometne mladeži Grada Čakovca, poticajnim mjerama zainteresirati veći broj mladih za obavljanje spomenutih poslova, a sve u svrhu visoke razine sigurnosti u prometu, ali i odgovornosti naših mladih. Također, potrebno je aktivirati ravnatelje osnovnih škola, profesore i stručne službe da motiviraju učenike petih razreda da se prijave za osposobljavanje vožnje biciklom.
Hitan sastanak župana Međimurske županije Matije Posavca s odgovornima u HŽ Infrastrukturi i Agenciji za sigurnost željezničkog prometa planiran je u narednim danima, a sve kako bi se sigurnosna situacija željezničko – cestovnim prijelazima između naselja Mala Subotica – Belica i Nedelišće – Strahoninec na koju se opetovano upozorava konačno riješila. Trenutno je prijelaz iznimno opasan, nepregledan i ovakva situacija je neodrživa te je neophodno da  mjerodavne institucije konačno učine ovu prometnu točku sigurnom. Ispred Hrvatskih cesta, Stjepan Marković je predstavio infrastrukturne projekte planirane za 2018. godinu, a kao najznačajniji istaknuo je osuvremenjivanje i semaforizacija raskrižja u Maloj Subotici ( DC3 – ŽC 2022 ) čiji završetak se očekuje do rujna 2018. Također kao važan projekt, osobito za građane Čakovca, rekonstrukcija je dvaju raskrižja koje će se prenamijeniti u rotore te nadvožnjak koji će se po fazama sanirati, za što su osigurana sredstava u iznosu od 4 milijuna kuna.
Osim navedenog, Savjet je prihvatio pozitivno zamolbe za redovito godišnje financiranje dijela akcije Policijske uprave Međimurske u obuci školskih prometnih jedinica i HAK, Auto kluba Čakovec za organizaciju županijskog natjecanja „Sigurno u prometu“.
S ciljem postizanja sve veće sigurnosti prometa na cestama Međimurske županije, Savjet će i nadalje kontinuirano i aktivnije djelovati.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1504" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content