Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok u srijedu je s Radimirom Čačićem, županom Varaždinske županije i Matijom Posavcem, županom Međimurske županije potpisao sporazum o sufinanciranju Europskog rukometnog prvenstva za muškarce EURO 2018.

Župani i gradonačelnik su se složili da je riječ o jednom od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj te da će gradovi domaćini, među kojima je i Varaždin imati višestruke koristi jer je najavljen dolazak većeg broja navijača. Prvenstvo će u mnogome pridonijeti promidžbi Varaždina i susjednih županija, a dok će Grad Varaždin sufinancirati prvenstvo s milijun kuna, svaka od županija sudjelovat će s po 250 tisuća kuna.

Varaždinci i Međimurci bez sumnje će biti vrhunski domaćini EP-a u rukometu koje se u Hrvatskoj igra od petka 12.1. Kod nas u Međimurju treniraju i smještene su reprezentacije skupine D, već nam je stigla reprezentacija Danske dok sutra dolazi i španjolska reprezentacija. Osim noćenja diljem županije, od toga velikom većinom u Life Class Termama Sveti Martin, ekipe treniraju u dvorani u Murskom Središću. To podrazumijeva i dolazak velikog broja njihovih navijača, brojnih posjetitelja i turista, a nama je želja da jačamo pritom naš sportski i turistički potencijal, kao i identitet cijele regije. Svi smještajni kapaciteti u siječnju već su popunjeni i iz godine u godinu raste broj noćenja kao i broj dolaska stranih gostiju. Kada slika vaše regije obiđe cijeli svijet onda naravno od toga imaju svi koristi, zaključno s gospodarstvom, pa je suradnja neophodna“, zaključio je pritom međimurski župan.