Osmi veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu Andrew Dalglesih boravio je u Međimurju te se pritom u okviru cjelodnevnog boravka susreo sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem. U sklopu svog plana da upozna i obiđe što više županije diljem Hrvatske za vrijeme svog mandata, u samo središte Međimurja došao je na preporuku Sally i Martina Daniels, Britanaca koju su više od sedam godina živjeli u Čakovcu te su bili jedina britanska obitelj na ovom području. Ovom prilikom veleposlanik i župan dotakli su se teme obrazovanja koje bilježi kontinuiran razvoj, a kojemu je velika potpora Međimurska županije, što je segment rada koji je posebno oduševilo veleposlanika. Tijekom neslužbenog razgovora razmotrena je i mogućnost suradnje između Velike Britanije i Međimurja posebice kada je gospodarstvo u pitanju, što će se u dogledno vrijeme pokušati realizirati na radnim sastancima te službenim posjetom.

Veleposlanik Dalglesih oduševljen Međimurjem, vraća se u siječnju!

Tijekom svog kratkog boravka u Čakovcu, prošetao je kroz Perivoj Zrinskih gdje se upoznao sa skorom revitalizacijom Starog grada Zrinskih, a razgledao je i mural Davida Bowieja, jednog od najvažnijih britanskih umjetnika u društvu Daniela Hampamera Kige, inicijatora i autora murala te popio kavu u Gradskoj kavani uz vlasnika Patrika Pintarića.

Mural “David Bowie was here” je izrađen 2016. u spomen na dan kada je veliki umjetnik na proputovanju kroz Međimurje iz Budimpešte u Zagreb 1990. boravio u Čakovcu s pratećom ekipom. Mural je prema idejnom rješenju izradio Željko Medved.

Mural David Bowie

Picture 1 of 1

Na inicijativu župana Posavca u siječnju će se organizirati službeni posjet veleposlanika Međimurskoj županiji te će tom prilikom i pobliže biti upoznat s gospodarskim i turističkim potencijalima, poviješću i kulturom Međimurja, kao i aktualnim projektima.