Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Međunarodni plesni turnir u dvorani Graditeljske škole Čakovec

Datum objave: 30. studenoga 2017.

Prvo na ovom području međunarodno kvalifikacijsko plesno natjecanje u latinoameričkim i standardnim plesovima održano je proteklog vikenda u dvorani Graditeljske škole Čakovec pod organizacijskom palicom Plesnog studija „D&D“ koji vode Davor Marčetić i Branka Bartol i članica Hrvatskog športskog plesnog saveza na kojem se natječu sportski plesni parovi. Natjecanje je uređeno prema Natjecateljskom propisniku kojeg određuje krovna institucija, odnosno HŠPS. Ispred Međimurske županije natjecanju je prisustvovala voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine, ujedno zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Sonja Tošić Grlač koja je ujedno otvorila nadmetanje te podijelila medalje najboljima nakon cjelodnevnog turnira. Na ovakvim je natjecanjima dozvoljeno sudjelovanje parova iz drugih država, a bodovi im se priznaju ukoliko u isto vrijeme ne postoji natjecanje u njihovoj matičnoj zemlji, stoga parova nije nedostajalo iz cijele regije. Prema pravilniku Svjetske športske plesne federacije ( World Dance Sport Federation, WDSF ) natjecatelji su bili razvrstani u sedam starosnih kategorija i natječu se u sedam kvalitativnih razreda.
Standardni ples je podijeljen na više kategorija. U kategoriji mlađi osnovci prvo mjesto osvojili su David Hudoletnjak i Kiara Črnila iz Plesnog kluba „D&D“. U mladeži, pobjedu su odnijeli Nino Đorđević i Ana Gedl, a iza njih su slijedili Žan i Ana Stajan, Kristijan Vranješ i Lorena Lonjak, Petar Klinac i Ema Sočec te Jakov Žižak i Korina Šantek. U starijoj mladeži pobijedili su Jurica Kavran i Tihana Vusić, a slijedili su ih Andrej Greguranić i Vea Rendulić, Luka Arko i Evdokia Sinyavskaya, Zvonimir Maglica i Helena Cvetković, Mihael Međeral i Anja Liber, Nik Kardum i Neža Colja te Marko Srpak i Lara Šmic. Kod odraslih pobjedu su odnijeli Hrvoje Veličković i Karla Nikolovski, a slijedili su ih Božidar Lešćič i Paula Zouhar, Nikola Renić i Amadea Bilanović, Mateo Mudri i Ivana Matić te Jure Leskur i Ivana Žanetić.
Također se natjecalo u latino-američkim plesovima koji su podijeljeni u kategorije, pa je tako u kategoriji mladeži slavio par Žan i Ana Stajan, a slijedili su ih Nino Đorđević i Ana Gedl, Kristijan Vranješ i Lorena Lonjak, Jakov Žižak i Korina Šantek te Petar Klinac i Ema Sočec. U starijoj mladeži pobijedili su Jurica Kavran i Tihana Vusić, zatim su slijedili Zvonimir Maglica i Helena Cvetković, Marko Srpak i Lara Šmic, Andrej Greguranić i Vea Rendulić te Nik Kardum i Neža Colja. Kod odraslih pobjedu su odnijeli Tin Sanjković i Anna Ilina, dok su odmah za njima po finalnom plasmanu bili Hrvoje Veličković i Karla Nikolovski te Mateo Mudri i Ivana Matić.
Na ovom natjecanju sudjelovalo je  preko 200 plesača iz cijele Hrvatske, od onih najmanjih pa sve do najboljih seniorskih natjecatelja. Također, na turniru je sudjelovao i već spomenuti državni prvak Hrvatske u latinoameričkim plesovima, ujedno osmi plesač u svijetu, Tin Sanjković, inače rodom iz Pribislavca.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1326" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content