U Centru za kulturu Čakovec proslavljena je 20. obljetnica Dječjeg gradskog kazališta Čakovec. Nekadašnji članovi, Andro Damiš i Matko Buvač zajedno s kolegama s Umjetničke akademije u Osijeku prilikom obilježavanja dva desetljeća izveli su predstavu „Petrica Kerempuh – Tajni agent”.

Vrhunac svečanosti dogodio se u prostoru Male scene „Vinko Lisjak“ svečanim rezanjem rođendanske torte, a čast za razrezati tortu pripala je Dijani Kirić i Matku Buvaču koji s ponosom bilježe dugogodišnje članstvo u ovom kazalištu. Kroz period od kada postoji, kazalište je pohodilo oko 150 djece, a izvedena su 52 premijerna naslova dječjih predstava.

Hrvatski sabor kulture povodom 20 godina djelovanja ujedno je pritom iskoristio priliku i dodijelio kazalištu srebrnu diplomu, a svi uzvanici proslave za uspomenu su dobili prigodan poklon. Voditelj kazališta Dejan Buvač, koji je ujedno njegov pokretač i redatelj svih predstava dodijelio je priznanja i zahvalnice svim glumcima kazališta, tehničarima, scenografima, kostimografima, tekstopiscima, suradnicima, kulturno-umjetničkim udrugama i svima koji su kroz ova dva desetljeća pomagali kroz rad. Zahvalnicu je tom prilikom primila i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, koju je posebno obradovala projekcija fotografija dvadesetogodišnjeg rada s mladim glumcima koji kroz veselje prikazuju kako rad može biti jednostavan kada se radi sa srcem i u zajedništvu.