U okviru nastavnog programa građanskog odgoja i predmeta priroda i društvo, učenici trećih razreda Osnovne škole Mursko Središće posjetili su Međimursku županiju. U Velikoj vijećnici u pratnji učiteljica Mirjane Mošmondor, Aleksandre Horvat, Tamare Vinko i Željke Repalust, učenike su dočekali potpredsjednik Skupštine Međimurske Županije Dragutin Glavina te voditeljica Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Blaženka Novak.

Ideja terenske nastave u kojoj sudjeluje čak 70 učenika koji su do posljednjeg mjesta upotpunili Veliku vijećnicu, bila je upoznati instituciju Županije kao glavno upravno i političko središte njihovog rodnog kraja.

Školarci su pritom imali priliku saznati više o tome kako se u istom ovom prostoru nekoliko puta godišnje odvija rad Skupštine, te su i sami isprobali sustav glasovanja. Na mnogobrojna pitanja postavljenih od strane mališana, predstavnici Županije jedva su stigli odgovarati. „Hoćemo li umjesto teških knjiga dobiti tablete ili laptope za školu, tko dolazi u vijećnicu, što se sve odvija u vijećnici…“, samo su bila neka od zanimljivih pitanja učenika iz Murskog Središća prilikom njihovog prvog županijskog druženja.
Sam kraj zanimljivog druženja s učenicima, obilježilo je prigodno čašćenje i veselo zajedničko fotografiranje.