Po 14. puta zaredom održana je manifestacija Dani zahvalnosti, pod organizacijskom palicom Turističke zajednice Općine Nedelišće, kao događanje na kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više izlagača, udruga, klubova, obrta i OPG-ova, ali i fizičkih osoba. Cilj manifestacije je oživjeti kulturu ovog kraja, autohtona jela i pića, prikazati stare zanate i obrte te razmijeniti iskustava.

U Nedelišće, tamošnju sajamsku dvoranu MESAP, izlagači su i ovog puta pristigli iz cijelog Međimurja, susjednih županija, ali i izvan granica Lijepe naše, posebice iz Mađarske i Slovenije. Ova cjelodnevna manifestacija popraćena je i stalnim izvedbama najboljih KUD-ova. Proveden je izbor najuspješnijih izlagača u kategorijama najljepše uređeni štand, međimursko najslatko, međimursko najslano i najatraktivnije kreacije s jesenskim plodovima.

U bogatom kulturno – umjetničkom programu sudjelovali su Dječji vrtić Zvončić Nedelišće, Dječji vrtić Zvjezdica Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Mažoretkinje Štrigove, KUD Goričan, Folklorna skupina Zalakarosz i Rugyecske (Mađarska), Folklorni ansambl HKD Pomurje – Lendava i KUD „Zvuci Banije“ Jabukovac.