U Županijskoj bolnici Čakovec okupili su se članovi Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Međimurske Županije te ponovo skrenuli pozornost javnosti na  plemenitost najdubljeg čina ljudskosti i najviše razine svijesti, darivanje organa.

Članovi udruge na čelu s predsjednicom Teom Mikec tom su prilikom upoznali građane s dostignućima transplantacijske medicine. Ukupno je tijekom proteklih desetljeća bubreg transplantiran 71 osobi iz Međimurja.

Voditeljica odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Međimurske županije, ujedno zamjenica pročelnika UO za društvene djelatnosti Sonja Tošić Grlač svojim dolaskom podržala je ovu hvalevrijednu akciju, još jednom dokazujući da Županija podupire i prati rad udruga te će tako nastaviti i u budućnosti.

U akciju su se uključile i studentice sestrinstva koje su mjerile tlak i šećer građanima te uz članove udruge dijelile edukativne brošure i donorske kartice. Cilj ovakvih aktivnosti je upoznati javnost s dostignućima transplantacijske medicine, važnost odluke o darivanju organa, solidarnost prema onima koji čekaju na presađivanje te zahvalnost svim darivateljima i njihovim obiteljima.