Brojni Međimurci ispunili su Centar za kulturu u Čakovcu povodom održavanja „Vukovarske večeri” u organizaciji Općine Selnica, kojom je prikazana obrana grada Vukovara tijekom Domovinskog rata. Djeca i odrasli članovi KUD-a Selnica i KUD-a Mihovljan izveli su nezaboravnu glazbeno – scensku predstavu „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“, te su na realističan način prikazali zbivanja i herojske podvige naših branitelja. Važnost prisjećanja i odavanja pošasti ovom događaju iz hrvatske povijesti naglasili su svojim dolaskom između ostalih i župan Međimurske županije Matija Posavec, te njegovi zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec.

U čast 58 Međimuraca branitelja Vukovara

U obrani grada Vukovara sudjelovalo je i 58 Međimuraca, od kojih je 10 poginulo, a 2 nestalo. Njima u čast održan je spektakl „Vukovarska večer“. Temeljna okosnica predstave je projekcija filma o obrani grada Vukovara i zatočeništvu u srpskim koncentracijskim logorima. Samo 1083 goloruka hrvatska branitelja suprotstavila su se neprijateljskoj vojnoj sili koja je brojala od 60 do 80 tisuća vojnika. Film o obrani Vukovara prva je hrvatska braniteljska predstava edukativnog karaktera tijekom čije projekcije su korišteni specijalni svjetlosni i zvučni efekti. Na taj način gledatelji su mogli stvoriti osjećaj da i osobno sudjeluju u događanjima.  Naši KUD-ovi obogatili su svečanost Izvedbom domoljubnih i međimurskih pjesama, a predstavljene su i dvije knjige: HOS u obrani Vukovara i Bogdanovca Damira Markuša i Bitka za Vukovar Damira Plaviša, koji su ujedno i režirali film.

Predstava je do sada izvedena u 121 gradu i općini u Hrvatskoj, ali i šire, te je u njenoj realizaciji sudjelovalo više od 5000 izvođača. U sklopu predstave posjetitelji su mogli razgledati izložbu ratnih fotografija s prve linije obrane Sajmišta koje su fotografirali dragovoljci u obrani grada Vukovara.