Jedanestu godinu zaredom Udruga Frkanovec u svome je mjestu u subotu i nedjelju, 22. i 23. srpnja priredila kulturno-umjetničku manifestaciju “Dani Frkanovca”. Članovi udruge, na čelu s predsjednikom Željkom Medvedom, pobrinuli su se za bogat program pa su u okviru manifestacije u subotu održane likovna kolonija i “Frkanovski sejem” na kojem su se predstavili domaći OPG-ovi i mali obrti. Najveću pozornost privuklo je kulinarsko natjecanje “Frkanovski tajerček” na kojem se natjecalo 15 ekipa koje su predstavljale udruge s područja Međimurja.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u vožnji kočijom, predstavljen je geocaching projekt i drugi sadržajima, a sam program su u subotu vodili KUD Gruntovčani iz udruge Sigečko srce iz Sigeca, koji su uz britke dosjetke i humor donijeli mnogo smijeha. Gruntovčani su u subotnje večer održali i predstavu “Bogatun il Dudek zanavek”, dok je nedjelja bila rezervirana za kulturni program, tradicionalne zanate i nastupe međimurskih KUD-ova.

Manifestaciji je prisustvovala i zamjenica župana Sandra Herman, koja je ujedno bila i članica tročlanog žirija zaduženog za izbor pobjednika “Frkanovskog tajerčeka”. Naglasak ovogodišnjeg “Tajerčeka” bila je stara mamičina kuhinja, no natjecalo se u dvije kategorije – mamičinoj kuhinji i tradicionalnoj kuhinji, pa su se tako mogla kušati jela poput gulaša, fileka, ali i languša.

“Drago mi je vidjeti kako ova manifestacija raste iz godine u godinu, posebice jer promiče međimursku tradiciju, kulturne, gospodarske i turističke vrijednosti u samom srcu gornjeg Međimurja”, rekla je zamjenica, te pohvalila dobru organizaciju koja može biti poticaj drugim udrugama, ali i ostalim Frkanovčanima da se što više uključe u aktivnosti mjesta.