Povodom obilježavanja dana Općine Goričan i blagdana sv. Ivana Krstitelja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan. Sjednici su, uz domaćina predsjednika Općinskog vijeća Stjepana Ribarića i načelnika Općine Goričan Marija Moharića, njegove zamjenice Ines Bašnec te vijećnike Općinskog vijeća, nazočili i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici susjednih gradova i općina, te ostali uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik vijeća, nakon kojeg je načelnik iznio planove za daljnji rast i razvitak općine. Zamjenik župana Grivec istaknuo je kako se uvijek s veseljem vraća u Goričan, općinu s kojom on osobno, ali i Međimurska županija ima vrlo pozitivna iskustva te ostvaruje uspješnu suradnju. Kao i prethodni govornici zaželio je svim Ivanama, Ivanima i Ivekima sretan imendan, a svim Goričankama i Goričancima sretan dan njihove općine.

Za popratni program pobrinuli su se učenici OŠ Goričan svojim recitacijama i pjesmama, a Ribarić i Moharić dodjeljivali su javna priznanja zaslužnim mještanima. Godišnje nagrade Općine dobili su Plesna skupina „Atomi“ Goričan, Zvonimir Lepoglavec te Stjepan Kolenko, dok su zahvalnice pripale Mladenu Vlahu, Vladimiru Gudlinu, Josipu Vargecu, Miji Baranašić te Stjepanu Vadlji za sve doprinose dobrobiti i razvoju Općine Goričan. Istaknuto je kako svojim radom i djelovanjem postaju ponos i uzor svim sugrađankama i sugrađanima koji se sve više uključuju u aktivnosti .