Udruga Zora je organizacija civilnog društva predana promociji ljudskih prava i jednakih mogućnosti za sve, razvoju zajednice i poboljšavanju položaja socijalno isključenih skupina. Kroz aktivnu ulogu u zajednici potiču pozitivne društvene promjene koristeći zajedničke vrijednosti kao što su timski rad, profesionalnost i jednake mogućnosti. Građanskom akcijom „Klupice prijateljstva”, koja traje od 15.02. do 15.06.2017., oslikano je 17 klupica u Perivoju Zrinskih Čakovec. 

Provedena je u suradnji s parterima, osobito s učenicima Graditeljske škole Čakovec i Gradom Čakovcem, te mnogim volonterima. Ova građanska akcija odgovor je na jednu od definiranih potreba projekta „Moje mjesto u zajednici”, a to je uređenje klupica na području Perivoja Zrinskih Čakovec kroz svrhu povezivanja građana, udruga i institucija kako bi vratili parku percepciju sigurnog mjesta, ugodnog i pogodnog za boravak te druženje mladih i građana. 

Svečanosti otvaranja prisustvovali su  zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, voditeljica projekta u udruzi Zora Monika Malenica, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec te predstavnici Graditeljske škole Čakovec i mnogi učenici i volonteri.  „Cijela akcija počiva na 13 tisuća kuna koje se odnose na cjelokupan rad i financiraju je Zaklada Zamah u suradnji s nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva“, istaknula je voditeljica projekta. Učenici su utkali svoj trud, vrijeme i ideje preko poteza kistom, uz temu motiva Zrinskih koji su se uklopili u sam Perivoj i dvorac Zrinskih.

Ono što je zaista jedna dodana vrijednost ovakvim akcijama je ta što se u njih uključuje sve više mladih ljudi, a ovo je jedan odličan projekt s kojim ste me iznenadili kako ste ga pripremili i proveli u velikom obimu. 17 ste klupica sačuvali i napravili jedan jako dobar posao, sada naš Perivoj izgleda puno ljepše i atraktivnije“, oduševljeno je istaknula zamjenica župana.

Na pohvalama joj se zahvalilo 15 učenika koji su u izradi i sudjelovali, nekoliko njih je bilo na terenu, a neki su radili u školi. Time su pokazali da s malo volje, truda i kreativnosti, možemo oplemeniti i uljepšati svoje mjesto grad i županiju u kojoj živimo.