U sklopu Europskog tjedna koji je i ove godine održan od  2. do 9. svibnja, Srednja škola Prelog otvorila je vrata javnosti kako bi na dostojanstveni način obilježili Dan Europe. To je prilika da učenici osnovnih škola u pratnji svojih nastavnika, ali i svi zainteresirani građani upoznaju kulturne, povijesne, biološke, enogastronomske, gospodarske, turističke, ekonomske i druge zanimljivosti koje nudi Europa.

Naglasak je stavljen i na angažmanu profesora i učenika koji sudjeluju u programu Erasmus+, te na taj način omogućuju učenicima putovanja, stjecanje novih znanja, iskustava i prijateljstava diljem Europe. Učenici Srednje škole Prelog predstavili su svih 28 članica na vrlo zanimljiv i dosjetljiv način. Svaku državu članicu predstavilo je troje učenika različitih usmjerenja. Njihov trud prepoznali su učenici osnovnih škola iz Donjeg Kraljevca i Preloga, a kroz pripremu za ovaj događaj  srednjoškolci su naučili izuzetno mnogo o Europi.

Idejna začetnica ove hvalevrijedne  izložbe bila je profesorica Dragica Koštarić uz pomoć profesorica Valentine Pirc Mezga,  Snježane Janković  i knjižničarke  Nataše Sakač.  Već je uobičajeno da Srednja škola Prelog više puta tijekom godine rado otvara svoja  vrata osmašima iz susjednih osnovnih škola, a druženje je posebno uveličao i  župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pomno proučio izložbu uz nekoliko zanimljivih anegdota o državama članicama te oduševio učenike i goste.