Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dobre vijesti za studente! Međimurska županija raspisala natječaj za potpore

Datum objave: 3. svibnja 2017.

Dobre vijesti za oko 3.000 međimurskih studenata. Nakon što im je Međimurska županija uz kredite i potpore preko Zaklade dr. Vinko Žganec osiguravala troškove prijevoza predviđene za putovanja prema fakultetu, odnosno za povratak kući, proteklih nekoliko godina svi studenti imaju mogućnost dobivanja jednokratne financijske potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja.
Prema odluci župana Međimurske županije Matije Posavca, pravo na dobivanje potpore od 500 kuna imaju svi oni koji imaju status redovitog studenta, a sredstva će im se isplatiti do kraja akademske godine.  U županijskom proračunu za tu je stavku predviđeno oko 1,2 milijuna kuna, no naglasili su, ako će biti potrebno, za studente će izdvojiti i više, što će riješiti rebalansom.
Pravo na potporu imaju studenti svih javnih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili inozemstvu koji su uz prijavu dostave potrebnu dokumentaciju. Ono što ovaj Javni poziv izdvaja od drugih svakako je i lak postupak prijave, za koju su potrebni potvrda o statusu redovitog studenta za akademsku godinu te preslika dokumenta kojim se dokazuje prebivalište na području Međimurske županije, uz rok da budu dostavljeni do 2. lipnja. Javni poziv objavljen je na web stranicama Međimurske županije, a može mu se pristupiti na sljedećem linku: https://medjimurska-zupanija.hr/2017/05/02/javni-poziv-za-dodjelu-jednokratne-financijske-potpore-redovnim-studentima-za-akademsku-godinu-2016-2017/.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content