„Odsjek Čakovec, čini i Međimursku županiju i Čakovec, čiji se okvir djelovanja ne svodi samo na puko obrazovanje, već na veliki značaj koji ovaj Odsjek ima. To je njegovanje lokalnih vrijednosti naroda koji živi u ovom kraju, svojih jezičnih i kulturnih specifičnosti, to je dragocjen biser u kruni hrvatskog učiteljstva,“ istaknuo je prilikom svog obraćanja na obilježavanju Dana Učiteljskog fakulteta u Čakovcu dekan Ivan Prskalo. „Imamo brojne planove i želje te ih nestrpljivo želimo ostvariti, na jesen planiramo upisati prvu generaciju studenata na diplomski redoviti studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a nadamo se i dopusnici za studijski program engleskog jezika. Ujedno, istaknula bih dobru suradnju s Međimurskim veleučilištem, Gradom, Studentskim centrom Varaždin, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz svekoliku potporu Međimurske županije na otvaranju studentskog bistro-a te ovom prilikom zahvaljujem županu Matiji Posavcu, Nevenki Breslauer i Nenadu Milijašu“, u svom je govoru istaknula prodekanica Odsjeka u Čakovcu Tamara Turza – Bogdan te naglasila vrijednost, novitete i trud Učiteljskog fakulteta i njegovih studenata.

Dugi niz godina fakultet ima tendenciju rasta te daje ogroman doprinos županiji koja polako postaje prava studentska regija, s obzirom i na investiciju u koju se ulazi, izgradnje Studenskog doma. „Godina dana je prošla, te iza nas je godina puna rezultata i uspjeha. Naša županija i grad žele da Čakovec i Međimurska županija budu svojevrsni centri izvrsnosti, mjesta poželjna za studentski život. Zajedničkom sinergijom i zajedničkim ulaganjima, na dobrom smo putu da to postignemo, velikim dijelom smo to već i postigli, ali nećemo ovdje stati, već nastavljamo i dalje da budemo što bolji i kvalitetniji“, u svom je govoru istaknula zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Prigodnu manifestaciju podržao je i prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta Mladen Janjanin koji smatra da je ovaj Odsjek jedna od temeljnih sastavnica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. „Čestitam na sjajnim rezultatima i na svemu onome što radite,  beskrajno smo ponosni na naše studente i profesore i želimo da ostanu trajna vrijednost kao ljudi koji će biti ovdje u Hrvatskoj te da će ostati u Republici Hrvatskoj“, rekao je.

Svečani program upotpunio je nastup akademskog zbora fakulteta tradicionalnim međimurskim pjesmama uz vodstvo dirigentice Senke Bašek – Šamec, recitali Severine Lajtman uz mentora Božidara Vadlju, te glazbeno – lutkarska igra koju su izvele Ines Tukač, Nikolina Jušić, Iva Hečimović.