Ovim putem Vam želim čestitati jedan od najvećih blagdana svih kršćana, Uskrs, kada slavimo uskrsnuće koje potvrđuje jačinu naše vjere. Blagdan je to u kojem se slavi pobjeda dobra nad zlom, svjetla nad tamom, milosrđa nad grijehom i života nad smrću, kojim je dokazano da je ključ daljnjeg napretka i čiste ljubavi povjerenje, uz vjeru u sebe i svoje bližnje. A vjera se očituje u shvaćanju i poimanju čuda koje uskrsnuće donosi, preispituje svakog ponaosob, a koji prođe taj ispit odašilje upravo kao Isus najsnažniju poruku pobjede i dokaza da se radi o velikom daru, životu čovjeka ispunjenom pravim vrijednostima. Tijekom tišine, kajanja i odricanja tijekom 40 dana korizme, prošli smo preispitivanje sebe, svojih postupaka, međuljudskog odnosa, ali i naše vjere u druge, te se nadam da ste pronašli svoj unutarnji mir i pripremili se za Kristovo uskrsnuće.

Isus je po mnogočemu pravi učitelj, a ovu lekciju kojom nas poziva da se okrenemo budućnosti, sigurnim koracima kročimo dalje ne osvrćući se iza sebe, ne mareći za prošlost uz stvaranje što uspješnijeg sutra, možemo i moramo preslikati u svaki vid našeg života. Stoga, učimo od njega, zajednički krenimo u stvaranje boljeg novog dana za sigurnu budućnost naše djece. Upravo je ovo još jedna nedjelja u nizu tijekom godine koja okuplja našu obitelj u ljubavi, vjeri i slavlju Isusa, pa Vam želim da u miru i blagostanju proslavite ovaj blagdan novog života. Uskrs kao simbol snage, nade i novog početka, nit je vodilja sviju nas, pa želim da i te nedjelje budete obogaćeni ljubavlju, mudrošću i jačinom svoje vjere, kada sjednete za blagdanski stol ili jedni uz druge na misnom slavlju.

Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Međimurske županije i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Želim Vam da ove dane provedete ispunjeni ljubavlju i mirom, u krugu obitelji i prijatelja.

 

                                                                                                                      ŽUPAN

                                                                                                          Matija Posavec, mag. ing