Dječji  smijeh i veseli žamor orio se danas hodnicima Međimurske županije. Naime, povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana, tridesetak mališana Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec u pratnji svojih odgojiteljica Marijane Novak i Suzane Nemet, stiglo je u posjet najvažnijoj instituciji u svome gradu i županiji. Kako bi naučili nešto novo, upoznali mjesto gdje se donose važne odluke, zabavili se i njima najznačajnije, družili su se u Velikoj vijećnici gdje im je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman dala odgovore na mnoga pitanja.

Mališani su pokazali kako su se iznimno dobro pripremili u vrtiću te hrabro postavili svoje upite baš kao pravi županijski vijećnici, a zamjenica je odgovarala, iznenadivši se pritom koliko skupina „Sovice“ zna o svom županu, županiji  te njenom funkcioniranju. „Zelene pločice dižu vijećnici kada im je prijedlog dobar,  žute kad im je  tak tak, a crvene kad se ne slažu“, u isti su glas zaključili mališani. „I ja želim biti župan! Možemo li sada glasati ? Što još radite u ovoj velikoj dvorani osim sjednica?“, samo je dio pitanja znatiželjnih predškolaraca kojima je ovo bio prvi posjet Županiji, no sigurni smo da ne i posljednji.

Svestrani mališani pripremili su i uskrsni poklon za Županiju te sve prisutne razveselili prekrasnim pjesmama „Zemlja sreće“ i „Dani“ te međimurskom plesnom izvedbom „Klinčec stoji pod oblokom“.

Veselo druženje s malim „vijećnicima“ zaključeno je neizostavnim čašćenjem i zajedničkom fotografijom za uspomenu.