„Naša je škola samostalna od 1. rujna 2004. godine, prije 7 godina prešli smo u jednosmjenski rad, a ono što nam je potrebno cijelo to vrijeme je sportska dvorana. Zahvaljujem u ime naših učenika i profesora, Gradu i Županiji, presretna sam jer smo potpisali ovaj vrijedan ugovor“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić na svečanosti potpisivanja Sporazuma o izgradnji školske sportske dvorane OŠ Draškovec, vrijednog 3,6 milijuna kuna, vidno uzbuđena zbog ovog velikog dana za jednu malu školu. Međimurska županija i Grad Prelog ovim sporazumom utvrdili su zajednički interes za izgradnju jednodijelne sportske dvorane u svrhu podizanja pedagoškog standarda u Draškovcu na višu razinu i povećanja kvalitete života na području naselja za sve one koji će je koristiti, a interesa itekako ima.

„Meni je kao županu zadovoljstvo potpisati ovaj Sporazum, kojim utvrđujemo jedan zajednički interes potrebe daljnjeg ulaganja u naše obrazovanje. Jučer su to bile neke druge sredine poput Sv. Jurja na Bregu, Čakovca ili Goričana, danas je to Draškovec, sutra će to biti neka nova lokacija i dovoljan dokaz da kada želite ulagati u podizanje standarda, tada morate gledati isključivo i jedino potrebe svake sredine“, rekao je u uvodu župan Međimurske županije Matija Posavec, te naglasio da ovih 105 učenica i učenika, među kojima su i županijski pravci u nogometu, zaslužuje svoju dvoranu, kao i članovi desetak udruga koje gravitiraju tom području.

Dizalice na putu, a nova jedinstvena dvorana „pod krovom“ do rujna!

Najavljena je investicija veliki izazov, kako će biti sagrađena po jednom novom modelu koji još nije viđen u ovom dijelu zemlje, što potvrđuju i troškovi koji su i do tri puta manji nego je uobičajeno. Kako je regulirano Sporazumom, sufinanciranje će biti po modelu 60% Županija, a 40% Grad Prelog. „Ovo je veliki dan i meni je posebno drago što se još jednom dokazalo kako se u Međimurju možemo za razliku od drugih županija odmaknuti od nekih kolotečina. Jednu inicijativu, Mjesnog odbora, pa Grada, preko osnovne škole, u konačnici je prepoznala i podržala Županija. Kroz tjedan dana raspisat ćemo natječaj i krenuti s radovima, a ako se sve poklopi mislim da će na jesen dvorana imati krov“, objasnio je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te dodao da će tada zajedno sa županom raditi i na opremanju, dok se Posavec nadovezao kako zahvaljuje njemu na inicijativi, kao i županijskim vijećnicima Dragutinu Glavini i Nini Marđetku.

„I ako će to biti jedna funkcionalna dvorana koja zadovoljava potrebe ovakve škole, onda ćemo sasvim sigurno imati puno više mogućnosti u drugim sredinama u Međimurju izgraditi dvorane po ovom principu“, nadovezao se međimurski župan, objasnivši kako je u Međimurju pokrenut jedan veliki investicijski ciklus u obrazovanju, od energetske učinkovitosti vrijedne 27 milijuna koju će sufinancirati EU, do adaptacije Učeničkog doma, gradnje Studenskog centra i skorog otvaranja dvorane u Orehovici. „Ponosan sam što ćemo u skoro vrijeme u ovom dijelu Međimurja ući u investiciju gdje će se vidjeti dizalice“, zaključio je Posavec.