Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje ugostilo 42. Međunarodnu izložbu malih životinja

Datum objave: 17. siječnja 2017.

I ove godine, drugog vikenda u siječnju, u Nedelišću je održana Međunarodna izložba malih životinja, 42. Izložba malih životinja „Nedelišće 2017”, u organizaciji Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća. Svečano otvorenje izložbe održalo se u petak, a izložbu je i službeno otvorio zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović. Samom otvorenju prisustvovali su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania sa zamjenicom Ivankom Novak, Mladen Posavec, predsjednik Općinskog vijeća, Vitomir Kirić, direktor Mesapa, uz dakako domaćina Ivicu Šoltića, predsjednika Udruge malih životinja Nedelišće te predstavnike udruge.
„Ova je izložba jedna od najvećih, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire, ali ujedno i najkvalitetnija, sve zahvaljujući našim domaćinima i organizatorima. To su vrijedni ljudi koji ovu izložbu pripremaju godinu dana, a mi smo samo jedan mali kotačić koji pomaže da se svake godine održi i da bude još bolja i uspješnija“, objasnio je načelnik.
 „Drago mi je što se 42. Izložba malih životinja ponovno održava u Nedelišću, te se time nastavlja izložbena tradicija u Međimurju s 90-ak uzgajivača malih životinja. Postignuto je da ova izložba nije poznata samo u Međimurju, već i šire, van naših granica uz neizbježni međunarodni karakter. Samim time i Međimurska županija podupire ovakve i sve projekte naše udruge“, rekao je na otvorenju zamjenik župana.
U sajamskoj dvorani MESAP-a predstavili su se izlagači s područja cijele Hrvatske i Republike Slovenije, a ujedno bilo je prijavljeno i izloženo više od  1200 malih životinja; golubova, kunića, peradi i ptica, ali i vodenih životinja. Organizirane su i edukativne radionice i igraonice za djecu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content