Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Investitori od sada mogu u HBOR po kredit za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije

Datum objave: 8. prosinca 2015.

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) uvela je u poslovanje novi kreditni program namijenjen dodjeli financijskih sredstava za pokrivanje troška pripreme i izrade projektne i ostale investicijske dokumentacije.

Kreditnim sredstvima moći će se financirati izrada idejnog rješenja, investicijske studije, troškovnika, studije utjecaja na okoliš, ishođenja lokacijske, građevinske i uporabne dozvole te ostale dokumentacije koja je neophodna za realizaciju investicije. Sredstva će se moći koristiti i za izradu dokumentacije za projekte koji će se nominirati za financiranje u okviru Plana ulaganja za Europu (Junckerov plan).

Izrada dokumentacije može biti namijenjena projektima iz javnog i privatnog sektora, a korisnici kredita mogu biti jedinice lokalne i područne samouprave, komunalna društva, trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i ustanove.

Maksimalan intenzitet financiranja je 100% troškova izrade projektne dokumentacije (uključujući PDV), a rok otplate kredita je do 5 godina uz godišnju kamatu od 6%.

Više informacija dostupno je na: http://www.hbor.hr/kreditiranje-izrade-projektne-dokumentacije01

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content