Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Građani u središtu foruma o decentralizaciji i lokalnim razvojnim politikama

Datum objave: 26. kolovoza 2015.

Uz ugledne predavače iz Europske unije, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, 24. rujna 2015. godine u Hotelu Westin u Zagrebu održat će se forum Građani u fokusu – decentralizacija i lokalne razvojne politike kojeg organiziraju Hrvatska zajednica županija, Zaklada Konrad Adenauer i poslovni tjednik Lider.
O neizbježnoj funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji koja bi građanima približila, olakšala i ubrzala pristup uslugama želi se progovoriti jasno i stručno.
Uz ugledne predavače iz Irske, Danske, Njemačke i Poljske koji će podijeliti iskustva u provedbi reformi na regionalnoj razini upravljanja koje su uspješno zaživjele u tim zemljama, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Forum  je namijenjen dužnosnicima i službenicima lokalne i područne samouprave,  institucijama, agencijama, ministarstvima, saborskim zastupnicima, udruženjima jedinica lokalne samouprave, Odboru regija, članovima radnih skupina, predstavnicima znanstvene zajednice, medijima te svima kojih se ta tema dotiče, ali i onima koji mogu biti korektiv u usmjeravanju i provođenju reforme područne samouprave u Hrvatskoj.
Koje su mogućnosti i oblici lokalne i regionalne samouprave koje pružaju europski primjeri, koje su to otvorene mogućnosti za različite modele reforme, kolika je važnost političkog i stručnog konsenzusa u stvaranju osnova za reformu te, najvažnije, koje su dobrobiti koje građani moraju imati od reforme, samo su neke od važnih tema koje će se otvoriti na forumu.
Više informacija o forumu možete pronaći na internetskoj stranici: http://www.lider.media/forum-guf-2015/.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content