Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpredsjednik Vlade i međimurski župan potpisali ugovor vrijedan više od pola milijuna kuna

Datum objave: 18. lipnja 2015.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali su ugovor o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice.
Naime odobreni su projekti koji će se sufinancirati u 2015. godini, među kojima je i jedan kapitalni za Međimursku županiju, nastavak ulaganja, točnije završetak radova na Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Tako je župan Posavec potpisao ugovor u vrijednosti od 559.000,00 kuna, izrazio zadovoljstvo što će se ovim sredstvima zaključiti vrijedan projekt ulaganja u međimursko obrazovanje te dodao kako je ovo već ujedno treća godina u kojoj ministarstvo svojim programima prati ovaj projekt. Napomenuo je i kako se u Programu održivog razvoja lokalne zajednice ističu još četiri međimurske općine. Naime Općini Pribislavec sufinancirat će se rekonstrukcija dječjeg vrtića s 339.000,00 kuna, baš kao i Općini Donja Dubrava u vrijednosti 162.000,00 kuna, u Općini Štrigova s 240.000,00 kuna potpomognut će se nadogradnja sportske građevine, dok u Općini Selnica izgraditi pješačko biciklistička staza vrijedna 213.000,00 kuna.
Sveukupno, ovime je u Međimursku županiju za razvoj lokalne zajednice ušlo više od milijun i pol kuna, sve s ciljem poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne te gospodarske infrastrukture, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti.
Potpredsjednik Vlade RH pak je pritom pohvalio sve međimurske projekte koje će sufinancirati te predstavio Fond za sufinanciranje projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content