Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Krenuli Dani Međimurske županije, potrajat će sve do 03. svibnja

Datum objave: 23. travnja 2015.

Međimurke i Međimurci ove godine mogu uživati u punih 11 dana i više od 60 manifestacija, prigodnih svečanosti i događanja pripremljenih za njih u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, Spomendan na Zrinske i Frankopane odlukom Hrvatskog sabora. Sadržaja od danas, 23. travnja, pa sve do nedjelje, 03. svibnja zaista ne nedostaje, a potvrđeno je to na današnjoj konferenciji za medije, kojom se ujedno i službeno krenulo u ovogodišnju proslavu slavnih dana međimurske, ali i hrvatske povijesti. „Kao i svake godine, tako i ove odlučili smo našim građanima prezentirati nešto novo i ponuditi im raznovrstan program. To smo uspjeli samim time što se nismo koncentrirali samo na jednu lokaciju, već smo s ciljem da pokažemo raznolikost i bogatstvo Međimurja spojili sve međimurske gradove, velik broj općina s njihovim turističkim zajednicama te brojne udruge, klubove te vrijedne Međimurke i Međimurce“, u uvodu je napomenuo župan Međimurske županije Matija Posavec.
Naglasak na razvoju gospodarstva i europskoj prepoznatljivosti
Uz velik broj zabavnih, edukativnih i humanitarnih događanja, posebna će se pozornost ove godine dati razvoju gospodarstva, što je samo nastavak svih nastojanja Međimurske županije u proteklom razdoblju da se otvori prema gospodarstvenicima i poduzetnicima. „U ponedjeljak, 27. travnja upravo za njih u suradnji s Poslovnim dnevnikom  organiziramo projekt Poslovni uzlet, na kojem se očekuje preko 150 sudionika s ciljem njihove edukacije i informiranja“, dodaje Posavec i naglašava kako gospodarski put nastavljamo posjetima veleposlanika te 5. svibnja gospodarskim susretom u Termama LifeClass Sveti Martin. Svoju prepoznatljivost Međimurje će ovih dana doživjeti i u europskim okvirima, najvećom sportsko – turističkom manifestacijom u zemlji, biciklističkom utrkom Tour of Croatia. Time se nastavlja pozicioniranje kraja među Murom i Dravom u segmentu cikloturizma, čime će pridonijeti i dolazak 120 gostiju iz Austrije koji će uz pratnju svoje nacionalne televizije snimiti turističke potencijale Međimurja.
Očekuju nas koncerti, otvorenje kušaonice meda, smotra povijesnih postrojbi
Raznovrsni program koji će se i ove godine održati pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, između ostalog ponudit će obilježavanje 155. obljetnice puštanja u pogon najstarije pruge u Hrvatskoj, Dan Međimurskog veleučilišta, Mjuzikl „Put u prošlost“ u izvedbi učenika i profesora Osnovnih škola Nedelišće i Opatija. Očekuje nas dakako i tradicionalna Smotra povijesnih postrojbi, prijavak Zrinske garde Čakovec predsjedniku Hrvatskog sabora i međimurskom županu u Zagrebu uz svetu misu, ali i mnogi koncerti, poput onog humanitarnog Vokalne skupine Zrinski Nedelišće i prijatelja srcem za Fijolinu, ali i Koncert Radija Kaj „Kaj u duši“ kao zatvaranje manifestacije. Nakon što je otvorena obnovljena dionica ceste Prelog – Donji Kraljevec, ujedno se u petak, 24. travnja od 14:00 sati otvara proširena cesta Toplice Sveti Martin – Brezovec. „U subotu, 2. svibnja očekuje nas i otvorenje prve kušaonice meda, Medenog vrta, vlasnice Tatjane Šardi u Črečanu. Projekt je prepoznala i županija koja mu je dala i financijsku podršku u sklopu programa javnih potpora u turizmu“, naglasila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i naglasila kako će bez sumnje ova kušaonica napravljena u eko etno tradicijskom stilu doprinijeti povećanju turističke ponude našeg  kraja.
Svečana sjednica skupštine u srijedu, 29. travnja
Vrhunac ovogodišnje proslave svakako će biti Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije koja nas očekuje u srijedu, 29. travnja 2015. godine u atriju Starog grada Zrinskih u Čakovcu, s početkom u 18:30 sati kojoj će nazočiti najviši državni i vojni dužnosnici. „Ona će biti svojevrsna kulminacija obilježavanja, kada će se dodijeliti najviša županijska priznanja, nagrade Zrinski, ali i pet povelja svima koji su u 2014. na dostojan način predstavljali Međimurje“, objasnio je predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i napomenuo kako će se nakon svečanosti u znaku Međimurja održati koncert dalmatinske klape „Luka“ iz Ploča.
Svi su pozvani da se narednih 10 dana uključe u obilježavanje najvećeg datuma međimurske povijesti.
Programska knjižica (JPG)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content